Tvarohové halušky so slaninou na kysucký spôsob! Pochúťka prekonala všetko čo som jedla doteraz

Myslím že tento recept som našla v miestnom týždenníku. Recept je jednoduchý a halušky chutia výborne!

Prísady:

  • 40 dkg hladkej múky
  • 40 dkg tvarohu
  • 20 dkg údenej slaniny
  • 10 dkg strúhaného syra
  • 4 vajíčka
  • 3 dl kyslej smotany
  • 1 pl masti
  • 1 väčšia cibuľa
  • soľ

Príprava:

Múku, tvaroh, vodu (cca 1dl) a vajíčka zmiešame a pomocou lyžice nahádžeme halušky do vriacej vody. Uvaríme a scedíme.

Slaninu nakrájame na malé kocky a upražíme. Slaninu z masti povyberáme a v masti upražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.

 Misu vymastíme s troškou masti ktorú môžete odobrať od cibule a začneme vrstviť:

Na spodok položíme halušky, pridáme cibuľu spolu s masťou, teraz pridáme slaninu a na vrch dáme kyslú smotanu. Takto vytvoríme ďalšiu vrstvu. Vrch posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť na 180°C na 15 minút.

 

 

Recept od Veroniky Sedlinovej 

Máte aj vy podobne chutný recept? Pošlite nám ho s postupom aj fotkami na radynadzlato@centrum.sk a radi ho uverejníme  

Back To Top