Recept od babky z Trnavy. Slaninu v náleve s cesnakom jedli všetci v okolí a nikto nebol chorý

Slanina je produkt, ktorý je súčasťou takmer každej slovenskej kuchyne. Okrem toho, že chutí skvelo, podporuje našu imunitu a dokáže nás zasýtiť aj na niekoľko hodín dopredu. Nemusíte sa obávať, že z nej okamžite priberiete 5 kíl. Obsahuje totiž mononenasýtené olejpvé a polynenasýtené  mastné kyseliny potrebné pre každý organizmus. Slanina je cenená najmä pre obsah kyseliny arachidonovej, ktorá zodpovedá za normalizáciu cholesterolu a produkciu hormónov.

сало в рассоле

Dnes vám predstavíme recept, pri ktorom si chuť slaniny obľúbite ešte viac!

Ingrediencie

  • 1 kg slaniny
  • 360 g soli
  • 80 g cukru
  • 1 l vody
  • Čierne korenie celé
  • Bobkový list
  • Cesnak

Postup

  1. Nalejte si vodu do hrnca, pridajte do nej soľ, cukor, korenie a bobkový list. Priveďte k varu a nechajte vychladnúť.

сало в рассоле

  1. Cesnak si nakrájajte najemno alebo ho prelisujte a posypte ním slaninu.
  2. Pripravením nálevom zalejte slaninu. Jeden deň ju nechajte len tak v kuchyni a na ďalší deň ju vložte do chladničky (na 24 hodín). Nakoniec ju položte na utierku, aby mohol nálev stiecť.

сало в рассоле

  1. Prajeme vám dobrú chuť!

Môžete pridať rôzne druhy korenia podľa vašich chutí. Hlavná vec – viac bobkových listov. Dodajú tuku zvláštnu pikantnosť.

Máte aj vy podobne chutný recept? Pošlite nám ho s postupom aj fotkami na radynadzlato@centrum.sk a radi ho uverejníme  

Back To Top