Karfiol so slaninou trochu inak, môj manžel sa pýtal, prečo som ho neurobila skôr

Karfiol je zelenina, ktorá je plná všemožných vitamínov a minerálov, ktoré sú veľmi prospešné a potrebné pre naše telo. Najmä v chladných mesiacoch je dôležité tieto látky dopĺňať a podporovať imunitu.

Ak však členovia Vašej domácnosti karfiol príliš nemilujú, využite tento recept ako jednoduchý trik. Naservírujte im karfiol zapečený v kruste z mletého a mäsa a chrumkavé slaniny. Iste neodolajú!

zloženie

  • karfiol
  • mleté ​​mäso
  • slanina
  • soľ, korenie, korenie podľa chuti

Príprava

Karfiol povarte v slanej vode, aby bol cca z polovice uvarený. Vyložte plátkami slaniny na plech s papierom na pečenie a na ne postavte karfiol. Celý karfiol dôkladne obaľte v mletom mäse, a nakoniec starostlivo zabaľte do plátkov slaniny. Upečiete v rúre a podávajte teplé s vhodnou prílohou, alebo samostatne.

 

 

zdroj:ketkes.com

Back To Top