Úžasná ruská hovädzia sviečková s nakladanou uhorkou. Tak výborná, že si hneď pridáte ďalšiu porciu

Možno s nadchádzajúcim víkendom čakáte hostí, ktoré ste si pozvali domov na večeru. Márne premýšľate, čím ich chuťové bunky uspokojiť, alebo už máte presnú predstavu? Skúste sa inšpirovať s nami a pripravte nenáročné, ale báječne chutnú sviečkovú so šampiňónmi.

Dokonalú chuť jedla zaisťuje i víno, ktoré recept obsahuje. Množstvo surovín si určíte sami podľa toho, pre koľko stravníkov hodláte variť.

budeme potrebovať

– Sviečkovú – 700 gramov
–  jednu Cibuľu
– pohár Biele víno
– Papriku
– Nakladané uhorky aj s nálevom
– Hladkú múku
– Soľ
– Korenie
– Šampiňóny – 150 gramov
– Hovädzí vývar

postup

1) Sviečkovú nakrájame na kúsky.

2) V hrnci si rozpálime väčšie množstvo oleja. Mäso na ňom smažíme, než sa zatiahne.

3) Ľahko mäso zaprášime múkou.

4) Nakrájame si na malé kúsky papriku, šampiňóny a uhorky.

5) K zatáhnutému mäsu pridáme cibuľu, papriku, uhorky a huby.

6) Podlejte bielym vínom.

7) Pridajte hovädzí vývar. Mäkké mäso vyberieme a šťavu vydusíme na tuk. Môžeme ešte zahustiť múkou, osolíme, okoreníme a poriadne prevaríme.

Zdieľajte tento skvelý recept na sviečkovú so šampiňónmi aj s vašimi priateľmi! Určite si ho tiež obľúbia!

Back To Top