Recept na prípravu rýchleho gruzínskeho jedla: verte, že rýchlosť nemá žiaden vplyv na jeho chuť

Voňavé chačapuri s pikantnou syrovou plnkou je jedným z najpopulárnejších jedál gruzínskej kuchyne. Ak sa nachádzate v Gruzínsku, môžete si to ísť kúpiť do najbližšej pekárne, alebo zvoliť o niečo zložitejšiu cestu – príprava doma.

Pri prvotnej príprave klasického chačapuri sa pripravte na dlhší čas strávený vo vašej kuchyni. My však poznáme recept, ktorý zvládne každý a výsledkom neodmietne ani zarytý gurmán. Na prípravu tohto chačapuri budete potrebovať len 15 minút!

быстрые хачапури

Voňavé placky so syrom a bylinkami sú vynikajúcou voľbou na raňajky, obed ale aj spoločnú rodinnú večeru. Všetko, čo k tomu potrebujete, nájdete aj vo svojej kuchyni.

Ingrediencie

  • 200 g tvrdého syra
  • 100 g kôpru
  • 200 ml smotany
  • 2 vajcia
  • 2 pl múky
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 2 pl oleja

Postup

  1. Nastrúhajte si syr a premiestnite ho do hlbokej misky.

быстрые хачапури на завтрак

  1. Do syra následne pridajte smotanu, kôpor, múku, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešajte, kým vám nevznikne jednotná konzistencia.

быстрые хачапури на сковороде

  1. Nalejte si na panvicu trochu oleja, nechajte ju rozohriať a premiestnite do nej pripravenú syrovú zmes. Panvicu následne prikryte pokrievkou.

быстрые хачапури на сметане

  1. Keď sa jedna strana dôkladne osmaží, odstráňte pokrievku, chačapuri opatrne otočte na druhú stranu a nechajte smažiť už bez nej. Každej strane venujte približne 5-7 minút.

быстрые хачапури с сыром

  1. Chačapuri je pripravené na konzumáciu. Nakrájajte a servírujte. Prajeme vám dobrú chuť!

быстрые хачапури к завтраку рецепт

Je lahodný ako v teplom tak aj v studenom stave. Uistite sa, že sa o tento recept podelíte aj s vašimi priateľmi na Facebooku.

Back To Top