Namiesto rezňov robím tieto super špízy. Sú hotové okamžite a všetky ingrediencie má doma každý

Pri výbere zemiakov dajte prednosť odrode s červenou šupkou, pretože si počas pečenia zachovajú svoj tvar. Čo sa týka špajlí, môžete použiť tie z obchodu, alebo si ich vyrobiť z konárikov čerešne, jablone či malín – dodajú jedlu skvelú chuť!

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov
  • 500 g slaniny
  • Soľ
  • Korenie
  • Tymián

Postup

  1. Olúpané zemiaky nakrájajte na plátky s hrúbkou 5-6 cm. Slaninu si narežte na 3 mm hrúbku.

запеченный картофель с салом

  1. Striedavým systémom napichujte zemiaky a slaninu na špajlu.

запеченный картофель с салом

  1. Plech pokryte fóliou, špízy okoreňte, osoľte a v prípade potreby pridajte aj čerstvý alebo sušený tymián. Špízy prikryte aj druhou vrstvou fólie a upevnite.

запеченный картофель с салом

  1. Plech vložte do rúry vyhriatej na 220 stupňov a pečte 30 minút. Potom odstráňte horný vrch fólie, znížte teplotu na 180 stupňov a pečte do zhnednutia.

запеченный картофель с салом

Tento nezvyčajný pokrm určite ocenia aj vaši rodinní príslušníci. S mäsom, zeleninou alebo jogurtovým dipom!

 

Back To Top