Z večere mi ostalo kilo ryže a nechcela som ju vyhodiť. Rodine som z nej uvarila túto pochúťku a hneď sa zjedla

Občas sa nám stane, že keď chceme ryžu jesť aj po uvarení na druhý deň, stratí svoju chuť alebo sa rozhodneme ju už nedojedať. Pre takéto prípady vám ponúkame recept, vďaka ktorému ju už nebudete musieť vyhadzovať.

Tento pokrm môžete konzumovať ráno, na obed alebo aj na večeru. Jedná sa o výživné a vyvážené jedlo, ktoré vám tak skoro nedovolí prebudiť pocit hladu.

Ingrediencie

  • 920 g ryže
  • 100 g šunky
  • 250 g mozzarelly
  • 1 mrkva
  • 2 vajcia
  • 100 g tvrdého syra
  • 250 ml mlieka
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Mozarellu si nastrúhajte na strúhadle alebo natrhajte ručne. Mrkvu taktiež nastrúhajte a šunku si nakrájajte na kocky. Všetky tieto ingrediencie si zmiešajte s uvarenou ryžou.
  2. Vajíčka si vyšľahajte pomocou mixéra, pridajte nastrúhaný syr, mlieko, soľ a korenie.
  3. Zapekaciu misu vymastite olejom, naplňte ryžou a zalejte vaječnou zmesou. Vložte to do rúry predhriatej na 200 stupňov a pečte 30 minút.

Mozzarellu si môžete nahradiť iným smotanovým alebo taveným syrom. Podávajte ako prílohu k mäsu alebo ako samotné jedlo. Skvelý nápad, ak máte cez týždeň málo času!

Запеканка из рисаzdroj:sovkusom.ru 

Back To Top