7 výdatných šalátov, ktoré urobíte iba za 10 minút! Sú pokladom mojej kuchyne

Aj chutne, aj jednoducho.

Toto je výborný výber originálnych šalátov od GroupRecipes, jednoduchých na prípravu, ktoré sa hodia, keď neviete čo pripraviť na večeru, alebo ste sa rozhodli trochu pozmeniť zvyčajné menu.

1. Šalát «Minútka» s krutónmi.

freshtart

Ingrediencie:

  • 1 čerstvá paradajka;
  • 100 g krutónov z bieleho chleba;
  • 1 balenie taveného syra;
  • zeleň;
  • 1 strúčik cesnaku;
  • majonéza.

Príprava:

Paradajku nakrájajte, syr nastrúhajte, zeleň a cesnak rozdrvte, pridajte krutóny a premiešajte. Pridajte majonézu a hotovo.

2. Šalát z krabích tyčiniek s paradajkami a syrom.

tastebook

Ingrediencie:

  • 150 g krabích tyčiniek;
  • 1 paradajka;
  • 1  strúčik cesnaku;
  • tvrdý syr;
  • majonéza.

Príprava:

Paradajku a krabie tyčinky nakrájajte. Syr nastrúhajte, rozdrvte cesnak a pridajte majonézu. Vynikajúca kombinácia!

 

3. Rýchly  šalát s fazuľou a krabími tyčinkami.

Steemit

Ingrediencie:

  • červená fazuľa, konzervovaná 200 g.
  • 2-3 varené vajcia;
  • krabie tyčinky 200 g;
  • smotana, soľ, korenie, zeleň.

Príprava:

Krabie tyčinky, vajcia a zeleň na jemno nakrájajte. Preceďte fazuľu a všetko spolu zmiešajte. Osoľte a okoreňte podľa chuti a nakoniec pridajte smotanu.

 

4. Šalát «Francúzsky».

pinme

Ingrediencie:

  • 2 jablká;
  • 4 varené vajcia;
  • 2 čerstvé mrkvy;
  • majonéza;
  • cibuľa;
  • syr.

Príprava:

Tento šalát bude zložený z vrstiev. Očistite cibuľu, jemne ju nakrájajte a uložte na dno misy. Potrite majonézou (tenko). Jablká nastrúhajte na hrubom strúhadle a položte na cibuľu. Znova pridajte vrstvu majonézy. Vaječné bielka nastrúhajte na hrubom strúhadle a pridajte majonézu. Nastrúhajte mrkvu a znova vrstva majonézy. Žĺtky nastrúhajte na jemnom strúhadle, rovnako aj syr, a položte na šalát ako poslednú vrstvu. Hotovo!

5. Šalát «Rýchlo a chutne».

dishmaps

Ingrediencie:

  • čerstvá kapusta (môže byť čínska);
  • čerstvá uhorka;
  • cibuľa;
  • klobása (akúkoľvek chcete);
  • majonéza;
  • koreniny.

Príprava:

Kapustu na krájajte na pásiky, rovnako aj uhorku a klobásu. Cibuľu na polkruhy. Pridajte majonézu, soľ, korenie, a premiešajte. Jednoduché!

6. Šalát s údeným kuracím mäsom, jablkami a ananásom.

tasteofhome

Ingrediencie:

  • údené kuracie prsia – 300 g;
  • kyslo-sladké jablko – 2 ks;
  • kozervovaný ananás -250 g;
  • majonéza;
  • soľ, korenie – podľa chuti.

Príprava:

Údenú kuracinu nakrájajte na pásiky, jablká očistite a tiež nakrájajte podobne. Ananás nakrájajte na kúsky. Všetky ingrediencie vložte so misy, osoľte, okoreňte a pridajte majonézu.

7. Šalát «Záhada».

gaspadine

Ingrediencie:

  • tvrdý syr;
  • klobása a čerstvá mrkva;
  • 1-2 strúčiky cesnaku;
  • vajíčkové palacinky (4 vajcia a 1,5 polievkovej lyžice škrobu).

Príprava:

Najskôr si pripravte palacinky. Rozbite vajcia a zmiešajte ich so škrobom, pridajte štipku soli. Dostanete približne 5 palaciniek. Nakrájajte ich na pásiky. Tvrdý syr a čerstvú mrkvu nastrúhajte na hrubom strúhadle. Klobásu narežte na tenké pásiky. Všetko premiešajte.

Pridajte majonézu a cesnak podľa chuti a nechajte šalát postáť. Soliť nie je potrebné.

 

Všetky tieto šaláty pripravíte rýchlo a jednoducho a výborne tak obohatíte svoje denné menu. Vyskúšajte a uvidíte!

 

 

Back To Top