Zapekaná brokolica s karfiolom z jedného pekáča. Jednoduché a zdravé jedlo, ktoré vám pomôže pri chudnutí

Hľadáte chutný a zároveň zdravý recept, po ktorom tak skoro nevyhladnete? Ponúkame vám riešenie vhodné na obed, večeru alebo len občerstvenie v práci. Brokolica a karfiol je tá správna kombinácia! Tip: nevarte karfiol príliš dlho, je dobré, ak ostane trochu nedovarený. Pri zapekaní bude zelenina hotová a nepremení sa tak na kašu.

Ingrediencie

  • 500 g karfiolu
  • 500 g brokolice
  • 150 g masla
  • 250 ml mlieka
  • 150 g hladkej múky
  • 150 g tvrdého syra

Postup

  1. Brokolicu a karfiol porozdeľujte na menšie ružičky. Vložte ich do osolenej vriacej vody a blanšírujte 3 minúty po opätovnom zovretí vody. Zeleninu preceďte a nechajte vychladnúť.

запеканка из цветной капусты и брокколи

  1. Na predhriatu panvicu si dajte roztopiť maslo, po častiach pridávajte múku a za stáleho miešania prilejte mlieko. Priveďte k varu, odstráňte z tepla a nechajte trochu vychladnúť. Do teplej omáčky pridajte nastrúhaný syr (niečo si nechajte aj na zapekanie) a premiešajte.

запеканка из цветной капусты и брокколи

  1. Plech na pečenie vymastite maslom, na dno vylejte polovicu omáčky, pridajte brokolicu a karfiol. Zalejte zvyškom omáčky, vložte do rúry predhriatej na 200 stupňov a pečte 15 minút. 5 minút pred koncom posypte pokrm zvyšným syrom, aby sa na vrchu vytvorila zlatistá kôrka.

запеканка из цветной капусты и брокколи

Chutný obed bez zbytočných kalórii navyše! Prajeme vám dobrú chuť!

zdroj:sovkusom.ru

Back To Top