Ovocný piškótový dezert so smotanovým krémom pripravený bez pečenia! Deti sa idú za ním potrhať

Dni sa nám pomaly kráti a vonku teploty padajú nižšie a nižšie. To znamená jediné – je tu jeseň! Na jeseň nám môžu chýbať vitamíny, ktoré sme celé leto čerpali z bohatej úrody všetkých možných druhov ovocia.

Ak ale chcete dostať nejaké vitamíny do seba, alebo svojich detí, môžete si pripraviť sladkú tortu , ktorá je plná ovocie. Vyskúšajte nasledujúci recept. Pomaranče a banány Vášmu telu dodajú všetko, čo potrebuje!

zloženie

  • 5 ks pomarančov
  • 18 piškót
  • 2 banány

zloženie krému

  • 250 g tvarohu
  • 300 g jogurtu
  • 6 lyžíc cukru
  • 250 ml smotany
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 20 g želatíny
  • 100 ml horúcej vody

Príprava

Olúpte pomaranče a narežte ich na plátky o šírke 1 cm.

Vyskladajte pomarančové plátky na dno a okraje hlboké misy, ktorá je obalená fóliou.

Zmiešajte smotanu s vanilkovým cukrom, cukrom, tvarohom, jogurtom a premiešajte.

Želatínu pripravte vo vode a vmiešajte do krému.

Na pomaranče navrstvite 1/3 krému, pridajte vrstvu piškót a na ne plátky banánov, opakujte, kým nepridáte poslednú vrstvu krému. Nakoniec pridajte poslednej piškóty a pokvapkajte ich pomarančovou šťavou. Nechajte stuhnúť počas najmenej 5 hodín v chladničke a pred podávaním vyklopte tortu z misy.

Back To Top