Pozri čo urobil so svojou starou podlahou, keď som uvidela ako to robí, onemela som

Mnoho ľudí si vymieňa staré podlahy na laminátové, drevené parkety alebo na iné moderné podlahy. Ale to čo som videla, keď som bola hosťom u dlhoročnej priateľky, bolo prekvapujúce a zároveň fascinujúce.

Natália sa len nedávno presťahovala do domu, ktorý zdedila po svojej prababke. Dom je už starý a všetko potrebuje renováciu, hlavne podlahy.

Odborníci jej odporučili, aby starú podlahu vyhodila, ale manžel mojej priateľky sa rozhodol inak. To čo sa mu z toho podarilo vytvoriť je naozaj fascinujúce. Takú podlahu ako majú oni, nebude mať nikto iný! Okrem toho tento tip renovácie stojí len niekoľko drobných.

 

Farbenie drevených podláh.

 

Ak je podlaha v dobrom stave a ešte sa nerozpadáva, najšetrnejšie riešenie pre obnovu bude maľovanie, namiesto umelej laminátovej podlahy.

 

Samozrejme že najjednoduchšie by bolo natrieť podlahu s jednofarebným odtieňom, ale ak pristupujeme k tomu z umeleckého hľadiska, tak môžeme podlahu vymaľovať aj komplexnejšou metódou.

 

Redakcia Bidista.com zostavila pre vás 15 lacných tipov na obnovenie podláh. Neskutočné premeny!

 

  1. Príklad najjednoduchšej renovácie: Staré parkety boli natreté modernejším, sviežejším odtieňom zelenej. Parkety boli natreté aj lakom aby sa odstránili niektoré mechanické poškodenia.

 

2.

 

  1. Nápad na vzorovanú podlahu, hodí sa najmä do úzkých predsiení. Narozdiel od tmavých chodieb, môže byť tá tvoja svetlá a na vyčistenie ju stačí umyť.

4.

 

  1. Pred renováciou je potrebné podlahu pripraviť. Vyčistiť, zatmeliť menšie praskliny a diery a natrieť základnou farbou. Následne pomocou šablóny, ktorú si vyhotovíme s linolea alebo voskovaného plátna, nanesieme farebné vzory.

Na hotovú podlahu môžeš naniesť ešte jednu vrstvu svetlej albo tmavej farby. S touto metódou sa zvýrazní krása jedinečných vzorov..

 

6.

 

  1. Toto je krásná varianta starých drevených podláh, zdobená servítkovou technikou.

S dobrými nápadmi a predstavivosťou môžeš premeniť svoj na ušľachtilý byt z minulého storočia alebo zmeniť bývanie na rozprávkovú ríšu.

 

8.

 

  1. Táto varianta by mohla byť jedičnou maľbou nie len bytu ale aj kancelárie alebo kaviarne.

 

10.

 

  1. Zaujímavo vyzerjú aj tieto maľované drevené podlahy terás. Na podlahu namaľovaný „koberec“ opticky zväčšuje priestor.

Tak isto to môže byť pekná dekorácia terás kaviarní a reštaurácií.

 

12.

 

  1. Origálný farebný obraz na podlahe, vlastnou hlavou vymyslený a vlastnoručne vyrobený. Najjednoduchší spôsob ako si prispôsobiť byt podľa svojho vkusu.

14.

 

  1. Ako sa ti páči tento vintage štýl? Podľa mňa má niečo do seba, však?

Back To Top