Kúpila som kilogramov zemiakov a pridala ingrediencie, ktoré má doma každý. Najlepšia príloha bola na svete

Ako pripraviť zemiaky, aby ste si ich chuť pamätali čo najdlhšie? Ponúkneme vám recept, s ktorým tento pocit a chuť určite zažijete!

Potrebujete:

  • 1 kg nových zemiakov
  • 150 g slnečnicového oleja
  • 1 zväzok zelenej cibuľky
  • 1 zväzok kôpru
  • 4-5 strúčikov cesnaku
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Do hlbšej panvice si nalejte slnečnicový olej a nechajte ho rozohriať na miernom plameni.
  2. Prelisujte cesnak a vložte ho do rozpáleného oleja.
  3. Umyte si zemiaky, ak máte veľké, nakrájajte si ich na menšie kúsky.
  4. Keď dostane cesnak zlatistú farbu, vyberte ho z panvice.
  5. Pridajte do panvice zemiaky, aby nasiakli cesnakovú príchuť.
  6. Umyte si kôpor a cibuľu a obe ingrediencie nakrájajte najemno.
  7. Keď uvidíte, že spodná strana zemiakov je pečená, premiešajte ich.
  8. Pripravujte ich pod pokrievkou 2-3 minúty.
  9. Keď budú zemiaky dostatočne mäkké, osoľte ich a odstráňte panvicu z ohňa.
  10. Zemiaky vložte do hlbokej misy, no tesne pred tým z nich odstráňte prebytočný olej.
  11. Posypte ich nasekanými bylinkami a podávajte!

Жареный молодой картофель

Back To Top