Vynikajúce Karlovarské knedle podľa Zdeňka Pohlreicha – žiadne sa im nevyrovnajú!

Tento recept som si veľmi rýchlo zamilovala hneď z dvoch dôvodov. Je veľmi rýchly a knedle sú naozaj výborné! Už skoro nerobím kysnuté knedle, pretože tieto vyhrávajú vo všetkých smeroch!

Môžete ich podávať ako ku gulášu, tak k najrôznejším omáčkam a keď vám zostanú, knedle s vajíčkom si môžete dať aj na večeru, ktorá vždy zachráni deň.

ingrediencie:

  • 250 g staršieho pečiva
  • 250 ml mlieka
  • 2 žĺtky
  • soľ
  • kúsok masla
  • štipku muškátového orieška
  • sneh ušľahaný z 2 bielkov
  • 40-50 g hrubej múky
  • nadrobno nakrájaná slanina
  • petržlenová vňať

Ako na to? 

Zo všetkého najskôr si nakrájajte tvrdšie pečivo na kocky. Tieto kocky zľahka opečte na masle, len aby sa pečivo zatiahlo (ak nemáte staršie pečivo, stačí keď dáte čerstvé na chvíľu do rúry).

Vo vedľajšej nádobe si zmiešajte žĺtky s mliekom, ktoré potom prilejte k pečivu.

Pridajte soľ, muškátový oriešok, nasekanú petržlenovú vňať, hrubú múku a nadrobno nakrájanú slaninu. Všetky ingrediencie poriadne premiešajte.

V ďalšej nádobe si ušľahajte sneh z bielkov a primiešajte k ostatným ingredienciám. Dajte si pozor, aby ste sneh vmiešali opatrne, tým docielite to, že bude cesto krásne nadýchané.

Z cesta potom vytvarujte guličky (odporúčame navlhčiť ruky, aby sa vám nelepili). Dajte variť vodu a knedle v nej varte asi 15 minút.

Potom vyberte a môžete podávať!

Na záver rýchly tip na knedle s vajíčkom:

Knedle s vajíčkom sú síce jedlo, ktoré pozná asi každý a je to aspoň pre mňa taká spomienka na detstvo, ale keby náhodou niekto nevedel o čo sa jedná, tak tu máte naozaj jednoduchý recept.

ingrediencie:

  • knedle
  • vajíčka (podľa toho koľko máte knedlí)
  • masť
  • cibuľku (jarná ideálne)
  • soľ
  • podľa chuti: kečup, horčica

postup:

Rozklepnite si vajíčka, osoľte a mierne rozmiešajte.

Nakrájajte si cibuľku a knedle na kocky. Na masti opražte cibuľku a pridajte knedle, aby sa tiež ľahko opiekli.

Zalejte vajíčkom a stále miešajte kým nie je vajíčko usmažené.

Podávajte s kyslou uhorkou, kečupom alebo horčicou!

Prajeme dobrú chuť! 

Back To Top