Najlepšia pečená príloha k jedlu je pečená repa. Je plná vitamínov a chutí na jednotku

Cviklová sezóna je v plnom prúde, a ak neviete, na čo využiť vašu vypestovanú červenú repu, ponúkame vám recept, ktorý určite poteší vaše chuťové bunky!

Príprava vám zaberie 10 minút a samotné pečenie 1 hodinu. Recept je určený na 4 porcie

Ingrediencie

  • 455 g očistenej červenej repy
  • 10 strúčikov cesnaku – bez šupky, prelisované
  • hrsť čerstvej majoránky
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 10 pl octu balsamico
  • 6 pl olivového oleja

Postup

Rúru si predhrejte na 200 stupňov. V prípade, že nemáte po ruke plech na pečenie, zvoľte si dostatočne veľkú fóliu alobalu na to, aby dokázala udržať cviklu pokope. Ak je cvikla veľká, rozrežte ju na polovicu a skrátite tým čas pečenia. Ak je cvikla menších rozmerov, použite ju v celku. Položte ju na stred fólie spolu s cesnakom a majoránkou, osoľte, okoreňte a okraje alobalu zahnite smerom k stredu. Ešte pred tým, ako toto alobalové vrecko uzatvoríte, pridajte do neho ocot a olivový olej. Následne ho vložte do rúry a nechajte piecť po dobu 1 hodiny, kým cvikla nezmäkne. Môžete ju servírovať priamo z alobalu. Prajeme vám dobrú chuť!

zdroj:   instagram, camel-csa.org

 


[instagram-feed followtext="PRIDAJTE SA NA NÁŠ INSTAGRAM"]