Poslanecký tvarožník, ak máš doma tvaroh a lekvár, môžeš začať s prípravou! Najjednoduchší a najlepší koláč našich babičiek!

Obľúbený tvarohový zázrak, z ktorého nikdy nieje dosť, keď ho raz upečieš, určite očarí aj teba.

Prísady:

cesto:

  • 25 dkg polohrubej múky
  • ½ prášku do pečiva
  • trošku sódy bikarbóny
  • 12 dkg masla
  • 12 dkg práškového cukru
  • 1 žĺtok
  • 1 dl smotany
  • kôra a šťava s ½ citróna

 

Príprava:

Ingrediencie na cesto zmiešame, vypracujeme cesto, rozváľkáme a položíme na plech. Upečieme ho len do polovice, potrieme marhuľovým džemom a tvarohovou plnkou a skoro do hotova upečieme.

Tvarohová plnka:

3 žĺtky, 50 dkg tvarohu, 15 dkg cukru, 2 balenia van. cukru, kôra a šťava s ½ citróna.

Bielková pena:

4 bielka, 15 dkg cukru, 1-2 kvapky citrónovej šťavy, Vyšľahanú penu natrieme na tvaroh a na pár minút vrátíme do rúry.

Recept od Róberty Sendlerovej

 

 

Back To Top