Pečené, plnené kurča na zemiakoch trochu inak! U sestry som to jedla prvýkrát a hneď som si vypýtala recept!

Plnka robí jedinečným túto dobrotu! Netreba pridať, ani vajíčka a dokonca ani pečienky a predsa je vynikajúca. Často to pripravujem lebo je s tým málo práce a chutí výborne.

Prísady:

  • 1 kg malých zemiakov
  • 1 stredneveľké kurča
  • maslo
  • olej

Plnka:

  • 1 cubuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • za hrsť hríbov (čerstve alebo sušené)
  • 300 g bielej fazle (zaváranej)
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • mleté čirné korenie

Marináda:

  • 70 ml sójovej omáčky
  • 1 pl medu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • mleté čierné korenie

Príprava:

Suroviny na marinádu zmiešame a potrieme ním umyté kurča. Vložíme do chladničky a necháme aspoň 1,5 hod stáť.

Medzitým si pripravíme plnku: Cibuľu nakrájame nadrobno a udusíme na oleji, pridáme nakrájané hríby a podlejeme vodou. Okoreníme a dusíme niekoľko minút. Pridáme roztlačený cesnak a scedenú fazuľu.

Opatrne uvoľníme kožu a potrieme pod ňou maslom.

Kurča naplníme plnkou a ak je potrebné tak grilovacou ihlou upevníme. Možeme zviazať aj nohy. Ak sa nám zvýšila plnka môžeme ju dať pod kožu alebo vedľa kuraťa na pekáč.

Očistené zemiaky položíme na pekáč, ochutíme a posypeme petržlenovou vňaťkou. Polejeme olejom alebo maslom. Kurča položíme na zemiaky chrbtom dolu.

Kurča potrieme olejom. Pečieme pri 190°C , 60 minút. Ak sa nám koža rýchlo pečie ale mäso ešte neni mäkké, tak zakryjeme alobalom a pečieme ďalej. Dobrú chuť!

Back To Top