Pozrite sa, ako si doma vypestovať vlastné Cucamelóny. Je to jednoduché

Pripravili sme si pre vás postup ako si vypestovať domáce uhorky, ktoré pripomínajú malé melóny. Táto rastlina, s názvom Cucamelons, je vhodná aj pre skutočných začiatočníkov. Dovoľte nám, aby sme vám ukázali, ako pri pestovaní tejto uhorky začať.

Cucamelons môžu byť pestované v podstate rovnakým spôsobom ako klasické uhorky. Nepotrebujú skleník a táto rastlina trpí škodcami veľmi málo. Osivo je potrebné zasiať v priebehu apríla až mája, keď skončí obdobie mrazu.

Plody sa zbierajú ked‘ majú veľkosť hrozna a pevnú konzistenciu.

Rastlina tvorí pekné, vysoké a bujné viniče, ktoré sa dajú zasadiť naozaj blízko seba. Od podpornej mriežky by mala byť približne 15 centimetrov d’aleko.

Moja úroda, ktorú vidíte na fotografiách je zo 4 rastlín.

AKO NÁJSŤ SEMENÁ?

Semená stačí z plodov vybrať a vysušiť. Cez zimu ich stačí odložiť do tmavej a chladnej miestnosti.

AKO SA TAKÉTO UHORKY JEDIA?

Tieto plody sa môžu jesť priamo z rastliny, alebo sa hodia k olivám, opečenej zelenine a olivovému oleju. Fantastická kombinácia týchto plodov je v sendviči so šunkou a kvalitným syrom.

Zavárať tieto plody môžete taktiež. Či už celé, alebo nakrájame. Ak ich chcete nakrájať, prerežte ich na polovicu a predsoľte ich. Možno budete prekvapení, no takéto plody majú oveľa lepší výsledok – nehovoriac o tom, že budú pripravené v kratšom čase.

Predsolenie zahŕňa posypanie nakrájaného ovocia so skutočne veľkým množstvom morskej soli (asi 1 polievková lyžička soli na šálku cucamelónov). V miske nechajte zmes odležať tak 20 minút. Týmto sa z ovocia odoberie prebytočná voda, ktorá zabráni tomu, aby ovocie zmäklo kvôli octu, ktorý sa pridáva do zaváranín.

Po 20 minútach zmes dobre opláchnite, osušte a je pripravená!

Moja obľúbená zmes je kombináciou kôpru, mäty, korenia na zaváranie a ružového korenia. Pridajte dostatočné množstvo cukru, soli a priemiešajte.

Ak máte na záhrade vinič alebo dub, do zaváranín môžete pridať dubové listy a listy z viniča, ktoré zabránia mäknutiu plodov.

Ako posledné zmes zalejte kvalitným vínnym octom. Fľašky zavrite a kvalitne pretrepte.

Nakoniec vložte fľašky do chladničky a nechajte ich tam asi týždeň. Po týždni môžete degustovať!

Back To Top