Populárne „kokosové guličky“ koláčik. Pripravte si ich radšej viac, pretože zmiznú raz-dva

Kokosové guličky sú jedným z tradičných druhov dezetov, na ktoré sa môžeme tešiť s prichádzajúcimi Vianocami. Na tie si však musíme ešte niekoľko mesiacov počkať. Práve začala jeseň.

To Vám ale nebráni v tom, aby ste si kokosové guľky vychutnali. Môžete si ich dopriať napríklad ako súčasť tohto originálneho a lahodného dezertu. Prípravu pohodlne zvládnete a iste Vás výsledok ohromí!

Zloženie kokosových guľou

  • 200 g tvarohu
  • 3 lyžice cukru
  • 1 žĺtok
  • 6 lyžíc strúhaného kokosu

zloženie cesta

  • 200 g margarínu
  • 150 g cukru
  • 3 vajcia
  • 1 vaječný bielok
  • 150 ml kyslej smotany
  • 3 lyžice mlieka
  • 300 g hladkej múky
  • 1 vrecúško prášku na pečenie
  • 2 lyžice nesladeného kakaového prášku

zloženie krému

  • 150 g cukru
  • 1 vajce
  • 2 lyžice múky
  • 500 ml mlieka
  • vanilková aróma
  • 1 lyžica nesladeného kakaového prášku (na posypanie)

Príprava

Pre kokosové gule zmiešajte tvaroh, cukor, vaječný žĺtok a strúhaný kokos. Z tejto zmesi formujte guľôčky.

Ak sú guličky pripravené, pripravte cesto. Zmiešajte margarín s cukrom, pridajte vajíčka jedno po druhom a potom pridajte bielok. Zmiešajte múku s práškom do pečiva a premiešajte s kyslou smotanou a mliekom. Všetko zmiešajte dohromady do jemného cesta. To rozdeľte na dve rovnaké časti. Jednu dávku naplňte do plechu.

Do druhej časti vmiešajte kakaový prášok. Na biele cesto pridajte kakaové cesto a vložte do neho guľôčky. Pečte v rúre o 180 stupňoch asi 40 minút.

Zmiešajte vajcia, múku, cukor a vanilkovú príchuť, pridajte mlieko. Povarte na silnom ohni, kým zmes nezhustne. Neustále miešajte, aby ste zabránili zrážaniu. Po uvarení môžete pridať vanilkovú príchuť podľa chuti.

Cesto nechajte vychladnúť, zalejte ho krémom, posypte kakaovým práškom a nakrájajte.

recept nám poslala Miška Truhanová 

Back To Top