Zapečené mleté mäso so zemiakmi, smotanou a cibuľou! Všetko v jednom pekáči a nemusím variť aspoň 3 dni

Mleté mäso je v obchodoch často dostupnejšie a jeho príprava je tiež o poznanie menej náročná, než u veľkých kusov mäsa na steak a podobne. Je to teda ideálna surovina na prípravu rýchleho jedla.

Jednoduché, rýchle a chutné. Presne také je zapečené bravčové mäso, ktoré môžete spojiť so zemiakmi a zeleninou. Získate tak mäso, prílohu i zeleninu spojené v jednom pokrme vďaka zapečenie.

Príprava

mleté ​​bravčové mäso – 400 gramov
huby – 100-150 g
zemiaky – 6 kusov
cibuľa – 1 ks
2 vajcia
kyslá smotana – 1 šálka
cesnak – 2 strúčiky
soľ, korenie
Príprava

Olúpte zemiaky a nakrájajte ich na tenké plátky. Cibuľu nakrájajte na pásiky a huby na malé kúsky. Zmiešajte huby, cibuľu, mleté ​​mäso, soľ a korenie.

Zmiešajte smotanu s drveným cesnakom, pridajte vajcia, soľ a korenie. Do zapekacej misy vyskladajte polovicu zemiakov a pokryte ich náplňou. Navrch opäť naskladajte zemiaky a zalejte ich pripravenou omáčkou. Pečte pri 180-200 stupňoch jednu hodinu. Posledných 5 minút pridajte k zapečení na povrch strúhaný syr.

Želáme dobrú chuť 🙂

Pre viac super receptov si otvor aj tento odkaz 

Back To Top