Dezert bez výčitiek? Stačí vám na to 25 minút! Rýchla príprava a tá chuť sa nedá opísať…

Tieto krehké, voňavé a rozplývajuce sa na jazyku španielske šišky sú najjednoduchším dezertom, ktorý si dokážete pripraviť aj vy v pohodlí vášho domova. Ponorte ich do horúcej čokolády a zažijete raj na zemi!

Tí, ktorí už boli v Španielsku, hovoria o tradičných španielskych šiškách z pudingového cesta – churros . Buď ich smažia v rozpálenom oleji alebo pečú. Churros sa predávajú na ulici, v kaviarňach, reštauráciách a jedia ich nielen dospelí ale aj deti.

чуррос

Budete prekvapení, keď zistíte, aká jednoduchá je ich príprava. Pozor: klasický španielsky recept na rýchly dezert neobsahuje cukor. Radíme vám však, aby ste si vyrobili cesto s obyčajným cukrom, alebo inou náhradou sladkej chuti (stévia, med…).

Ingrediencie

  • 200 ml vody
  • 1 PL prášku do pečiva
  • 160 g hladkej múky
  • 0,5 čl škorice
  • 0,5 čl soli
  • 100 ml rastlinného oleja

Postup

  1. Vodu si priveďte k varu. Do hlbokej misky si presypte preosiatu múku, prášok do pečiva a soľ.
  2. Vriacu vodu vylejte do suchých ingrediencií, vymieste si cesto a nechajte ho odstáť na približne 5 minút.
  3. Preložte si cesto do cukrárskeho vrecka s násadkou v tvare hviezdičky (voliteľné). Namiesto cukrárskeho vrecka môžete použiť papierové vrecko s odstrihnutým rohom.выпечка без сахара испанские чуррос
  4. Rozohrejte si olej a začnite z vrecka vytláčať cesto. Môžete ho pravidelne oddeľovať pomocou noža alebo si vytvoriť špirálu, ktorú neskôr narežete.
  5. Smažte v rozpálenom oleji 3-4 minúty, až kým nezískajú zlatohnedú farbu.испанские пончики
  6. Pripravené churros vyberajte pomocou dierkovanej naberačky a nechajte ich postáť na papierovom obrúsku, aby sa zbavili prebytočného tuku.испанские сладости выпечка к чаю
  7. Ešte teplé churros ponorte do cukru alebo posypte práškovým cukrom. Podávajte s roztopenou čokoládou. Prajeme vám príjemné mlsanie!испанский завтрак

Najkvalitnejšie šišky v panvici získate vtedy, ak sa vám podarí vybrať ich v ten správny čas: mali by byť zároveň chrumkavé a mäkké vo vnútri. Olej nalejte maximálne do výšky 2 palcov, ak ho dáte viac – teplota klesne a churros sa bude pripravovať o niečo dlhšie.

Ak chcete získať vynikajúcu horúcu čokoládu, roztopte si polovicu čokolády vo vodnom kúpeli a pridajte k nej pár polievkových lyžíc mlieka.

Churros je nezvyčajný a málo známy španielsky dezert, ktorý prekvapí svojou jednoduchosťou a fantastickou chuťou.

лакомство к чаю

Keď k vám prídu neočakávaní hostia a nemáte doma nič, na čom by si mohli pochutnať ich chuťové bunky, potešte ich dezertom zo slnečného Španielska!

лакомство к чаю

Sme si istí, že si ho všetci zamilujú a vy budete spokojní, že ste mohli všetkých pohostiť. Churros sa hodí tak k čaju ako aj ku káve, či už si ich dáte k raňajkám alebo poobede ako dezert, ich chuť bude jedinečná.

Ak sa vám tento recept páčil, podeľte sa o neho aj s vašimi priateľmi na sociálnej sieti!

Prečítaj si aj: Najlepšie dezerty, ktoré zvládne urobiť každý 

zdroj:takprosto.cc

Back To Top