Namiesto piškóty pečiem toto krupicové cesto, chutí aj bez plnky ale môžeš ho natrieť aj krémom!

Cesto je ľahučké a chutné, pripravuje sa ľahšie ako piškóta. Môžeš do nej pridať hrozienka, orechy alebo kokos a podávať ho len tak samé. Môžeš ho potrieť krémom alebo lekvárom a použiť ho ako piškótové cesto.

Prísady:

  • 200 g krupice
  • 200 g hladkej múky
  • 180 ml vody
  • 200 g cukru
  • 3 pl kakaa
  • 1 bal. prášku do pečiva
  • 1 bal. van. cukru
  • 120 ml oleja

Príprava:

Krupicu cukor, van. cukor a vodu dáme do jednej misky. Zmiešáme a vložíme aspoň na hodinu do chladničky. Po vybratí primiešáme kakao a olej. Prášok do pečiva a múku preosejeme a primiešame.

Formu na pečieme vymastíme a vysypeme múkou. Nalejeme do nej cesto a pečieme 40 minút pri teplote 180°C.

Nechajme vychladnúť vo forme a môžeme nakrájať.

Dobrú chuť!

Back To Top