3 v 1 rezne trochu inak. Trojobal som urobila so syru a horčice, no taká dobrota z toho bola, že si každý pýta recept

Ak hľadáte inšpiráciu, čo pripraviť ako ľahký, a napriek tomu vynikajúci nedeľný obed, môžete vyskúšať práve tento recept. Jedná sa o jemné a diétne kuracie mäso, ktoré je rýchlo pripravené v originálnom obale.

Tentoraz je mäso obalené v syre a horčici a  dozlatista usmažené. Kuracie mäso a syr všeobecne tvoria veľmi delikátnu a vyváženú chuťovú kombináciu.

Ingrediencie

  • soľ
    horčica plnotučná alebo pikantné, dijonská …
    korenie mleté
    tvrdý syr podľa chuti, nakrájaný na tenké plátky
    ingrediencie na trojobal: hladká múka, rozšľahané vajce, strúhanka
    trvanlivý salám alebo šunka, nakrájaný na tenké plátky
    olej na vyprážanie
    mäso na rezne – bravčové, kuracie …

Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme a po stranách nakrojíme, aby sa pri smažení neskrútili.

Takto pripravené rezne z jednej strany potrieme horčicou, poukladáme syrom, opäť potrieme horčicou, poukladáme salámou a obalíme v múke, vajci a strúhanke. Smažíme v rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista. Podávame s akoukoľvek zemiakovou prílohou alebo s chlebom a pivom.

Poznámka: Nemusíme sa báť odlepovanie vrstiev pri obaľovanie, horčica nám všetko podrží, plní funkciu akéhosi lepidla.

Back To Top