Odstraňuje pleseň, mastné škvrny a vyčistí aj drez!

V obchodoch vidíme tisíce všeljakých čistiacích prostriedkov, niekedy ani nevieme na čo niektoré sú a či ich kúpiť. Nepotrebujete chemikálie na to aby vaša domácnosť bola čistá. Dnes vám ukážeme niekoľko tipov ako udržať čistotu v dome bez chemikálií.

Zaschnuté škvrny na koberci:

V šálke teplej vody rozmiešáme 1 pol. lyžicu sódy bikarbóny a 3 lyžice octu. Tento roztok bude peniť ale nezľaknite sa. Do roztoku namočíme hubku a vydrhneme škvrnu, necháme chvíľu stáť a znova vydrhneme. Škvrna pekne zmizne.

Upchatý odtok:

Ak ťažko odteká voda, na pomoc ti bude ocot. Nalej do odtoku za hrnček teplého octu a nepouži aspoň 20 minút drez. Následne nalej do odtoku horúcu vodu. Ak ešte stále neodteká voda nalej znovu ocot. Ocot rozpustí mastné usadeniny.

Proti plesni:

Ocot je účinný aj proti plesni. Do rozprašovača nalej ocot a postriekaj ňou plesnivú časť steny. Nechaj pôsobiť a znova postriekaj. Miestnosť dôkladne vyvetraj aby sa stena mohla vysušiť.

Kuchyňa bude žiarivá:

Zmiešaj pol hrnčeka octu s jedným hrnčekom vody. S týmto roztokom môžeš umyť nabytok, chladničku a drez. Ocot napomáha odmasťovaniu a odstraňovaniu nečistôt.

Na odstraňovanie vodného kameňa:

Znečistené miesta zabaľ do handry namočnej v octe. Nechaj pôsobiť, vodný kameň zmizne bez stopy.

Back To Top