Polievkové pyré z tekvice. Malo taký úspech, že som ho na druhý deň musela zase robiť

Je ťažké povedať, kto najprv uhádol, že zeleninu brúsia na polievku v pyré, matku malého rýchleho občerstvenia alebo nejakého súdneho kuchára. Presne jedna vec: polievková pyré je prítomná v kuchyni väčšiny národov sveta.

Krémovo-krémová, jemná s jemným korenistým odtieňom, vyvážená podľa chuti, cuketový cukor z cukety určite zdobí váš stôl. Ak ich plánujete liečiť deťom, znížte množstvo korenia o polovicu.

Zmrzlý tvaroh zobrať mäkký s krémovou chuťou. Aj v polievke je možné pridať karfiol a pór.

INGREDIENCIE:

Zemiaky                           3 ks

Cibuľa                              2 ks. Mrkva 1 ks

Cuketa                              500 g

Slnečnicový olej                1 polievková lyžica

Maslo                              1 polievková lyžica

Soľ                                   podľa chuti

Čierne korenie                  podľa  chuti

Kari                                   0,5 lyžičky

Nakrájaný syr                  200g

Petržlen                            podľa chuti

Kuracie vývar                   2L

POSTUP:

1.  Do vriaceho vývaru pridajte očistené a nakrájané  zemiaky. Nechajte povariť a pridajte na kocky nakrájanú tekvicu.

zeleninová polievka

2. V panvici, nalejte slnečnicový olej,pridajte nakrájanú mrkvu a cibuľu, opražte ich. Pridajte túto zmes do hrnca.

3. Hneď ako zemiaky zmäknú, pridajte na kocky nakrájaný syr. Miešajte až do úplného rozpustenia syra.

zeleninová polievka

4. Odstráňte hrniec z ohňa a polievku miešajte. Pridajte soľ, rozdrvenú petržlenovú vňať, rozmixujte. Vráťte hrniec na oheň, prevarte polievku a môžete jesť.

zeleninová polievka

Aké máte radi polievky? Podeľte sa s týmto receptom na sociálnej sieti alebo s vašimi známymi..

Back To Top