Starý trik našich starých mám, ako si urobiť dokonalú bábovku, ktorá bude chutiť aj vám

Kto nemá rád sladké kúsky nadýchaného piškótu? Pružný, svieži a mäkký koláč– to je hlavná postava v dnešnom recepte. Piškótové cesto sa používa ako základ koláčov, do plnených koláčov, závinov a dá sa zjesť aj samotný bez akýchkoľvek vylepšení.

Hoci na tejto bábovke nie je nič náročné, ešte vždy existujú tajomstvá jej pečenia, o ktoré sa s radosťou podelíme.

выпечка бисквита

  1. Dbajte na správny pomer ingrediencií. Tento je najvhodnejší: 6 vajec, 200g cukru, 200g múky, štipka jedlej sódy alebo ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva.
  2. Pred tým, ako rozbijete vajíčka, dajte ich do mrazničky na 10-15 minút, aby boli dobre vychladené.
  3. Rozbité vajíčka vyšľahajte v hlbokej miske pri najvyššej rýchlosti. Metlice šľahača by mali byť skoro vždy na povrchu šľahanej hmoty a len niekedy až na dne misky.
  4. Po tom, ako vaječná zmes nabrala 4 až 5-násobný objem, začnite zľahka pridávať malé porcie cukru.
  5. Vypnite šľahač a pridajte preosiatú múku. Premiešajte všetko lyžicou a dosypte jedlú sódu alebo prášok do pečiva.
  6. Formu na pečenie vyložte pergamenovým papierom na pečenie, posypte múkou a vylejte piškótové cesto. Pečte v predhriatej rúre maximálne na 180 stupňov. Ak zistíte, že okraje sú pripečené, no stred je ešte tekutý, mierne znížte teplotu. Doba pečenia závisí od priemeru formy, ale štandardne to je priblížne 45 minút.
  7. Počas pečenia nechajte dvierka rúry zatvorené, aby sa objem bábovky nezmenšil. V prípade nutnosti ich len trochu pootvorte.
  8. Hotový koláč nechajte vychladnúť vo forme a potom ho vyberte.

Je už na iba vás, ako si budete tento recept prispôsobovať, či do cesta pridáte aj orechy, potriete ho sladkou smotanou alebo dáte na vrch sezónne ovocie. Nechajte pracovať svoju fantáziu, pretože tej sa medze nekladú! Zdieľajte tento článok a podeľte sa o rady aj so svojimi priateľmi.

выпечка бисквита

 

zdroj: http://sovkusom.ru/

Back To Top