Miniatúrna kúpeľna potrebovala prerobiť a za málo peňazí ju zmenili na nepoznanie

Nejeden z nás sa obáva opráv, najmä v prípade, ak si to musíme urobiť my sami. Na druhej strane, zmeny urobené vo vlastnom dome nás môžu tešiť o to viac, keď každý deň vidíme výsledok našej práce.

Mladý pár z Minsku sa rozhodol premeniť svoju malú kúpeľňu, ktorej rozloha je len 2 m2! Okrem výmeny potrubia si takmer všetko urobili vlastnými rukami.

Po demontáži starej vane, dlaždíc a potrubia si pár pripravil plán rekonštrukcie. Prvou vecou bolo vytvorenie rozvodových káblov a inštalácia sušiča uterákov.

Steny starého domu boli postavené v roku 1976, v dôsledku čoho museli byť opäť zarovnané niekde s rozdielom až 5-6 cm. Čo sa týka vane, pár sa rozhodol, že zvolí ekonomické riešenie a prispôsobili si ju podľa svojich predstáv. Po tomto kroku sa presunuli na obklad.

V miniatúrnej miestnosti nie je miesto na uskladňovanie mnohých vecí, preto je práčka umiestnená priamo pod umývadlom. Samotná vaňa bola dozdobená mozaikou a ako sa neskôr ukázalo, bola dostatočne široká na to, aby sa v nej vykúpali dvaja ľudia alebo dieťa s detskou vaničkou.

Problém roštu a zátky bol vyriešený odtokom tak ako pri kuchynskom dreze. Strop, vyrobený z PVC panelov, bol vybavený tromi zabudovanými svetlami a bytovým ventilátorom. Teraz vyzerá miestnosť oveľa priestrannejšie!

Ak chcete mať v kúpeľni všetko, čo potrebujete, je potrebné pristupovať k usporiadaniu veľmi zodpovedne. Okrem samotného umiestnenia veci musíte premýšľať o dobrom osvetlení či hydroizolácii. Šmykľavá podlaha je neraz dôvodom zranení, preto nie je na škodu popremýšľať o vykurovaní dlaždíc.

Svojpomocná výstavba a inštalácia kúpeľne zaberie oveľa viac času a úsilia, no manželia sú s výsledkom nadmieru spokojní. Súhlasíme, bez ohľadu na to, ako strašidelne môže znieť slovo „rekonštrukcia“, jej úspešné dokončenie prináša potešenie.

zdroj:videoboom.cc

Back To Top