Šéfkuchár vás teraz presvedčí, že doteraz ste krájali cibuľu zle!

Krájanie cibule nie je najzábavnejšia časť varenia, predsa to musíme urobiť, pretože cibuľa je jedna z najleších ochucovadiel jedál. Hneď aku ju začneme krájáť nám začnú slziť oči a vyzeráme ako pred nervovým zrútením.

Dobrá správa je tá, že to nemusí byť takto. Určite si už počul aj ty o nejakých trikoch, ktorými sa dá predísť slzeniu počas krájania. „ daj si plavecké okuliare“ „drž v ústách vodu“ atď. Tak úprimne, kto by chcel začať takto variť?

Najlepší trik

Jack Scalfani, obľúbený webový kuchár sa rozhodol zdieľať metódu, ktorú používajú mnohý odborníci pre konfortnejšiu prácu s cibuľou.

Len toľko musíš urobiť, že nájdeš koreň cibule a odrežeš ju od hlávky. To obsahuje prchavé látky ktoré nám dráždia sliznicu a spôsobujú slzenie. Ak toto odstráníme, eliminujeme tým aj tento problém.

Najprv otoč cibuľu koreňom nahor. Zober ostrý nôž a urob rezy čo najhlbšie okolo koreňa. Ak si ju obrezal jednoducho vyber koreň ako keby to bola zátka.

Potom musíš len očistiť cibuľu a môžeš krájať bez plakania.

Pozri si video by si mal presný obraz o tomto procese:

Back To Top