Neverila by som, že s zo slivek dá vyrobiť tak úžasný koláč. Do hodiny sa po ňom len tak zaprášilo

Slivková sezóna je v plnom prúde, preto recept, ktorý sme si pre vás pripravili, poteší nielen vaše chuťové bunky ale aj vašich najbližších.

Informácie o príprave tohto slivkového koláča sa objavili na stránkach amerických novín The New York Times už 12-krá po sebe. Až kým sa k slovu nedostal redaktor novín, ktorý bol už unavený z uverejňovania toho istého receptu, hoci si ho vyžadovali americké čitateľky. Rozhodol sa, že ho uverejní poslednýkrát, nech si ho gazdinky vystrihnú a zavesia na chladničku.

сливовый пирог

Takto znie legenda, ktorá koluje po internete o tejto lahodnej pochúťke.

Tak či onak, môžeme s istotou potvrdiť, že tento koláč je geniálny. Počas tohto mesiaca sa u nás piekol už dvakrát a nie je vylúčené, že si to ešte zopakujeme. Vynikajúci slivkový zákusok je vhodný ako k poobedňajšiemu čaju, tak aj na raňajky. Vrch si môžete dozdobiť práškovým cukrom alebo šľahačkou.

сливовый пирог на песочном тесте

Ingrediencie na koláč

  • 80 g cukru
  • 113 g masla
  • 160 g múky
  • 2 vajcia
  • 1 čl prášku do pečiva
  • 12 ks sliviek
  • štipka soli

Ingrediencie na posýpku

  • 2,5 pl cukru
  • 1 čl škorice

сливовый пирог рецепт

Postup

  1. Vložte si do misky zmäknuté maslo a cukor. Zmes dôkladne rozmixujte. V prípade, že nemáte mixér, môžete to urobiť manuálne pomocou metličky.сливовый пирог перевертыш
  2. Bez toho, aby ste prestali so šľahaním, vložte do zmesi jedno vajce a pridajte aj štipku soli. Následne múku preosejte spolu s práškom do pečiva a dôkladne premiešajte lyžicou.сливовый пирог на кефире
  3. Formu na pečenie si vymastite maslom a posypte múkou. Naplňte ju cestom a rovnomerne rozotrite. V tomto recepte sme použili formu s 24 cm priemerom.сливовый пирог из песочного теста
  4. Umyte si slivky, odstráňte z nich kôstky, nakrájajte na polovicu a poukladajte na cesto.сливовый пирог простой рецепт
  5. Na posýpku si zmiešajte cukor so škoricou a posypte ňou vrch koláča.сливовый пирог с творогом
  6. Vložte ho do vyhriatej rúry na 180 stupňov a nechajte piecť po dobu 40-45 minút, kým sa na ňom neobjaví chrumkavá kôrka. To, či je hotový, skontrolujete pomocou špáradla.сливовый пирог американский
  7. To je všetko. Prajeme vám dobrú chuť!сливовый пирог американских домохозяек

Krása tohto koláča spočíva v jeho jednoduchosti a v možnosti zamieňať ingrediencie podľa vlastných preferencií. Podeľte sa o neho aj s vašimi priateľmi na sociálnej sieti!

 

zdroj:takprosto.cc

Back To Top