Záhradník prezradil tajomstvo polievania letných rastlín! Ako je to možné že som to doteraz nevedel…

letné horúčavy zvládajú ťažko aj rastliny nie len ľudia, preto je dôležité vedieť, že ako a kedy ich treba polievať.

Jeden šikovný záhradník nám dal nasledovné rady:

  1. zeleninu polievajte vždy pri koreni.
  2. Rastliny v záhrade polievajte vždy večer a rastliny v skleníku ráno alebo v doobednajších hodinách. Uhorky sú najcitlivejšie, uhorky v skleníku možete polievať ráno aj večer s menšou dávkou vody.
  3. Ešte jedna dôležitá vec: rastliny počas horúčav polievajte vlažnou vodou, lebo studená im neprospieva. Nechajte v nadržkách zohriať cez deň vodu a stým polievajte rastliny.
  1. Ak chceme mať zdravú zeleninu tak musíme kontrolovať do akej hlbky je vlká zem. Najideálnejšie je ak je premočená do 5-7 cm. Pri vysokých teplotách musíme dozerať viac na to aby mala zelenina dosť vlahy.
  1. Počas horúčav je potrebné uvoľňovať zem aby sa voda dostala hlbšie.
  1. Stromy a kríky polievajte raz do týždňa a bohato. Dávajte pozor aby sa voda dostala aj na tie najhlbšie uložené korene.
  1. Kvapkový zavlažovací systém je vhodný aj vtedy ak odcestujete na dlhší čas.

Domáci zavlažovací systém:

  1. Najjednoduchší spôsob.

Naplňte vodou jednu PET fľašu, hrdlo upchajte hubkou tak aby ostal vo fľaši vzduch. Položte fľašu vodorovne vedľa rastliny, voda bude pomaly kvapkať a vaša rastlina bude mať dosť vody.

  1. Podzemné zavlažovanie.

Teno spôsob je vhodný pre rastliny ktoré sú dalej od seba. Vytvorte dve dierky na bokoch PET fľaše. Takto polejete naraz dve rastliny. Fľašu naplňte vodou a zahrabte do zeme medzi dve rastliny.

Back To Top