Letná torta s lahodným tvarohovým krémom! Na prípravu je vhodné rôzné ovocie!

Dnes vám prinášame recept s tvarohovým krémom, je mäkučký, chutný a môže sa pripraviť na rôzné príležitosti. Do krému môžete použiť rôzné ovocie, podľa chuti!

Prísady na cesto:

  • 6 vajíčok
  • 6 Pl hladkej múky
  • 6 Pl cukru

Prísady na krém:

  • 20 g želatíny
  • troška vody na rozpustenie želatíny
  • 300 g tvarohu
  • 5 PL práškového cukru
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 plechovka broskýň alebo ananásu

Príprava:

Pripraví

me si cesto: Bielka s cukrom vyšľaháme na pevnú penu , postupne pridávame žltka a premiešáme. Po lyžiciach pridáme múku a opatrne zamiešáme. Cesto nalejeme do tortovej formy vyloženej pečiacím papierom.

Pečieme v predohriatej rúre, pri 180 °C asi 25-30 minút. Po upečení vyberieme z formy a necháme vychladnúť.

Po vychladnutí rozrežeme korpus na dve časti.

Pripravíme si krém: 6elatínu necháme rozpustiť vo vode. Mixérom zmiešáme tvaroh, šľahačku a práškový cukor. Primiešáme rozpustenú želatínu a nadrobno nakrájané ovocie. Hotový krém položíme do chladničky. Použiť možete aj čerstbvé ovocie podľa výberu.

Spodný plát korpusu vložíme nazad tortovej formy vyloženej pečiacím papierom.

Nalejeme krém a položíme vrchný plát korpusu.

Tortu vložíme do chladničky na 6 hodín. Po vychladnutí odstráníme formu aj papier, posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Back To Top