Taký jahodový džem môžu robiť len babičky! Tu je ich tajná zložka. S kupovaným sa nedá porovnať

Je čas zbierať jahody. Nenechajte si ujsť chvíľu na varenie veľa jahodového džemu, aby ste v zime mohli vychutnať viac – doma a bez chemických konzervačných látok.

Vybrali sme pre vás najjednoduchší recept na jahodový džem. Dokonca aj dieťa to dokáže zvládnuť!

Tu je to, čo potrebujeme:

1 kg jahôd;

1 kg cukru;

šťava z polovice citróna.

Tu je to, čo robiť:

1) Jahody dobre opláchnite, oddeľte každý plod od stoniek.

2) Vložte ich do hlbokej misy a posypte cukrom. Zmiešajte, aby ste získali cukor na všetkých jahodách.

3) Vložte jahody do chladničky na 4,5 hodiny – Urobí sa trochu šťavy.

4) Potom vylejte jahody do hrnca, priveďte k varu na malom ohni.

5) Odstráňte penu z jahôd a varte 5 minút, potom znížte teplo a varte, až sa hmotnosť zníži o polovicu.

6) Keď k tomu dôjde, pridajte citrónovú šťavu.

7) Potom nalejte lekvár do pohárov na zaváranie.

8) Otočte nádoby dole a nechajte aby sa poriadne viečko uchytilo. Uchovávajte v chladničke.

Máte radi jahodový džem? Ako sa vám páči tento recept na varenie?


Prečítajte si aj

error: