Orechoví slimáci pečení v rúre dozlatista: Kto nevyskúša, môže ľutovať, sú výborné!

Aj keď v lete veľa ľudí sladké zákusky a ostatné dobroty obmedzuje kvôli udržaniu štíhlej postavy až do konca sezóny, občas sa proste chuti na niečo dobré nedá odolať. Napríklad tieto Orechové slimáky sú veľkým pokušením.

Či už teraz alebo po skončení teplých letných dní, rozhodne Vám odporúčame tento recept vyskúšať, pretože výsledok je naozaj fantastický, a pritom príprava zaberie minimum času a námahy!

zloženie

  • 500 g hladkej múky
  • 7 vaječných žĺtkov
  • soľ
  • 30 g droždia
  • 30 g cukru
  • 250 ml mlieka
  • 200 g masla
  • 200 g cukru
  • 200 g mletých orechov alebo mandlí

Príprava

Zmiešajte 1/2 lyžičky múky, 7 žĺtkov, trochu soli, 30 g cukru, trochu mlieka s rozmiešanými kvasnicami a premiešajte. Vmiešajte zvyšnú múku a mlieko a cesto dobre prepracujte. Potom ho nechajte kysnúť na teplom mieste pol hodiny.

 Zmiešajte rozpustené maslo s cukrom a mletými orechmi či mandľami. Cesto vyvaľkajte a rozrežte na tenké prúžky. Každý z nich potrite orechovou plnkou a zabaľte ako slimáka. Jednotlivé slimáky vyskladajte na plech s papierom na pečenie s dostatočnými medzerami a upečte v rúre až dozlatista. Môžete do náplne pridať rum a pred podávaním posypať slimáky práškovým cukrom.

Back To Top