Tvarohové slimáky potreté úžasnou smotanovou omáčkou! Neodolateľné s domácého kysnutého cesta!

Dnes vám prinášame jeden jednoduchý domáci recept na tvarohové slimáky. Ak raz ochutnáš, určite to bude tvoje obľúbené pečivo.

Prísady na cesto:

  • 350 g hladkej múky
  • 3 g sušeného droždia
  • 100 ml mlieka
  • 50 g cukru
  • 50 g masla
  • 70 g kyslej smotany
  • štipka soli
  • 1 vajce na potieranie

Prísady na plnku:

  • 500 g tvarohu
  • 1 vajce
  • 100 g cukru

Prísady na omáčku:

  • 200 g kyslej smotany
  • 2 Pl cukru

Príprava:

Vo vlažnom mlieku necháme droždie napučať, pridáme pol lyžičky cukru a 2 lyžičky múky. Miešame dovtedy kým nám nezvnikne riedké cesto, položíme na teplé miesto na 30 minút. Múku preosejeme, pridáme soľ, cukor, mäkké maslo a kyslú smotanu. Vymiesíme, pridáme droždie a znova vymiesíme. Dostaneme stredne tvrdé cesto. Cesto nechajme odležať 10-15 minút a potom ho vymiesíme na krásné hladkké cesto. Znovu ho prekryjeme a necháme nakysnúť na raz také veľké.

Tvaroh vymiešame s vajíčkom a s cukrom, ak je tvaroh veľmi vodnatý pridáme do neho trošku múky alebo strúhanky. Cesto vyváľkáme do tvaru obdĺžníka, hrúbka by mala aspoň pol centimentra. Na vyváľkané cesto natrieme tvarohový krém, zrolujeme ale len tak voľne.

Roládu nakrájame na slimáky, poukladáme ich na plech a necháme ich kysnúť ďalších 40 minút.

Pred pečením ich natrieme vyšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 180°C 30 minút.

Smotanu zmiešame s cukrom a natrieneme ním slimáky hneď ako ich vyberieme z rúry.

Dobrú chuť!

Back To Top