Kokosovo-čokoládová torta plnená smotanovým krémom s úžasnou a ľahkou chuťou!

Tento recept pravdepodobne nebude pre začiatočníkov v kuchyni, ale naopak poslúži ako skvelá inšpirácia tým, ktorí už pokorili všetky kuchárske míľniky a zároveň sa chcú ďalej a ďalej zdokonaľovať.

Skúste si pripraviť tento lahodný a krásne vyzerajúce tortu, ktorý v sebe snúbi ľahkú chuť exotického kokosu a dobre známu klasickú čokoládu. Dohromady vytvára nezabudnuteľnú kombináciu.

zloženie krému

1 liter mlieka
1 puding so smotanou príchuťou
60 g škrobu
8 čajových lyžičiek cukru
100 g strúhaného kokosu
10 g želatíny
asi 30 ml bielej sladkej smotany
zloženie polevy

150 ml sladkej smotany
100 g horkej čokolády
Zloženie cesta (pripravte 3x, získate 3 vrstvy cesta)

70 g bielkov (cca 2 vajcia)
60 g cukru
10 g hladkej múky
10 g škrobu
10 g kakaa
1 kávová lyžička prášku do pečiva
1 lyžica oleja
1 čajová lyžička mlieka
1 čajová lyžička rumu
Príprava

V 100 ml mlieka rozpustite želatínu. V 200 ml mlieka uvarte puding s cukrom a škrobom. Zvyšok mlieka povarte s cukrom a kokosom, potom pridajte puding a varte, kým zmes nezhustne, nakoniec vmiešajte rozpustenú želatínu a smotanu.

Zmiešajte čokoládu so smotanou pri varení. Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.

Vyšľahajte bielky s cukrom. Potom vmiešajte všetky ostatné ingrediencie do cesta a upečte ho vo forme s priemerom 24 cm cca 15 minút pri 160 stupňoch. Opakujte so všetkými vrstvami.

Nakoniec na seba poskladajte vrstvy: cesto-krém-cesto-krém-cesto-krém. Celý tortu zalejte polevou a môžete dozdobiť kokosom. Nechajte stuhnúť v chladničke a podávajte.


Prečítajte si aj

error: