Tieto tipy na uľahčenie práce v záhrade si ešte určite neskúšali! Skúsení záhradkári vám ich povedia aj o polnoci

Ten kto má záhradu a rád sa o ňu stará sa vždy bude usilovať o to aby si prácu zjednodušil. Vyskúšáme veľa možných riešení, tie ktoré poznáme aj tie ktoré sme odkukali od susedov, teraz ti ukážeme aj my niekoľko tipov ktoré ti uľahčia prácu.

Ak by ste ma spýtali že zo nasledovných obrázkov je ktorý moj obľúbený tak vám odpoviem že všetky. Začneme pažítkou lebo sa sadí medzi prvými skoro na jar.

Čo si myslíte o tom že pôdu okolo sadeníc udržiavame vlhkou tak, že zakopeme do zeme umelohmotnú fľašu s dierkami, naplníme vodou, ktorá cez dierky bude postupne unikať do pôdy a takto zabezpečí zavlažovanie.

Pomocou nasledovného nápadu môžete jednoducho vrtať dierky do zeme. Na nejaký plat pripevnite korkové zátky pomocou klincov. Toto je najjednoduchší spôsob ako urobiť viac dier do zeme jedným pohybom.

Našli sme aj ďalší nápad, ktorý je ako infúzia. Ak naplníte fľaše vodou zem okolo uhoriek bude vždy vlhká. Ako sa vám páči ten nápad?

Ďalšia podobná možnosť takého zavlažovania je umelá bandaska. Táto vydrží aj niekoľko dní ak ju naplníte vodou.

Nasledovné náradie vám poslúži pri sadení cibule. Ak ste už tento rok cibuľu zasadili, vyrobte si to na budúce sadenie.

Reďkovky budú krásne rásť ak ich zasadíte do obalu na vajíčka. Odrežte konce, položte na zem a zasadte sadenice reďkovi po jednom do každej diery. Budú rásť po jednom a nebude treba pozdejšie vytrhávať.

Back To Top