Netradičná pečená torta s celými jablkami – môžete dozdobiť šľahačkou či džemom!

Leto je hlavnou sezónou ovocia všemožného druhu. Jablká síce patrí skôr k jeseni, ale predsa len sa nájde zopár odrôd, ktoré si môžeme priamo v lete odtrhnúť zo stromu a zahryznúť sa do šťavnatej dužiny.

Ak milujete jablká skôr v koláčoch, iste poznáte mnohých recepty. Tento sa však odlišuje tým, že sú v ňom jablká použité celé a dotvára tak aj výsledný a lákavý vzhľad celého dezertu. Vyskúšajte sami!

zloženie

100 g masla
250 g cukru
7 lyžíc hladkej múky
7 lyžíc cukru
1 vrecúško vanilkového cukru
6 vajec
Kôra z 1 citróna
1 polievková lyžica strúhanky
7 veľkých jabĺk
6 lyžíc vody
džem
šľahačka
Príprava

Zmiešajte maslo, cukor a strúhanku, olúpte jablká a odstráňte ich stredy. Jablká obaľte v cukrovej zmesi a pridajte všetko aj so zvyškom cukru a masla do formy. Pečte v rúre, kým sa maslo a cukor neroztopí. Zmiešajte žĺtky so 7 lyžicami cukru, pridajte vodu a premiešajte, potom vmiešajte vanilkový cukor, bielkovou penu, múku a premiešajte. Akonáhle jablká vychladnú, pridajte pripravené cesto do formy. Pečte v rúre dozlatista a potom môžete dozdobiť džemom a šľahačkou.

Back To Top