Nevšedný francúzký slivkový koláč, z tejto dobroty nikdy nie je dosť!

eraz prezentovaný koláč je francúzkého pôvodu, je to chutný a lákavý dezert. Odkedy sme si ho urobili, už žiadné iné slivkové koláče nerobíme, lebo tento je dokonalý. Chutí výborne a vonia božsky!

Prísady:

  • 500 g sliviek
  • 4 vajíčka
  • 360 ml mlieka
  • 60 g cukru
  • 60 g hladkej múky
  • 5 ml vanilkovej arómy
  • práškový cukor na posypanie

Príprava:

Pripravíme si suroviny a zapneme rúru na 160°C. Slivky umyjeme, vykôstkujeme a osušíme kuchynskou utierkou. Nakrájáme ich a poukladáme do tortovej formy, nepoužite rozopínaciu formu.

Vajíčka vyšľaháme s mliekom.Mlieko možeme nahradiť smotanou, tak bude mastnejší koláč.

Do tejto zmesy pridáme cukor, múku a vanilkovú arómu. Množstvo pridaného cukru závisí vždy od toho aká sú slivky sladké. Ak sú trošku kyslejšie, možeme pridať viac cukru.

Šľaháme dovtedy kým nám nezvnike krémová hmota.

Cesto nalejeme na slivky a pečieme 1-1,5 hodín do zlatohneda.

Posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Back To Top