Do črepníka namontoval vodné čerpadlo, výsledok je fantastický. Pozri si video!

V letných horúčavách asi sníva každý o vlastnej fontáne. Môže byť osviežujúce v horúcom poobednajšom čase. Nesnívajte o tom, pripravtite si ju! Nie je to také nákladné ako si myslíte, existujú aj lacnejšie a praktickješie riešnia.

V nasledovných riadkoch vám ukážeme jeden veľmi dobrý nápad. Postupujte krok za krokom podľa videa a z ľahkosťou si pripravíte vlastnú fontánu. Potrebovať budeme 6 kusov rôzných misiek pod črepník. Jeden 15 cm, 17 cm a 35 cm-rový. Jeden 17 cm a jeden 10 cm-trový črepník, jedno čerpadlo, priesvitné hadice, silikon na tesnenie, tesniaci prostriedok v spreji a vŕtačku.

Najprv nastriekajme tesniaci sprej na črepníky aj misky, ak to neurobíme fontána nebude fungovať lebo črepník nasiakne vodu a po čase ju bude prepúšťať. Prevŕtame črepník, obrúsime okraje misky. Diely spojíme tak ako to vidíte na videu. Do spodnej misky umiestníme čerpadlo a zakryjeme väčším črepníkom.

Pretiahneme hadicu a položíme ďalšiu misku, hadicu upevníme silikónom. Najprv pripevníme menší až potom väčší črepník tak aby voda tiekla priamo naňho. Spodnú misu naplníme vodou a zapneme čerpadlo. Nie je to ťažké pripraviť len musíte postupovať podľa videa.

Malá fontánka je taká praktická že ju môžeme mať aj na malom balkóne.

Back To Top