Už všetci moji susedia a príbuzný pripravujú knedlíky na základe tohto chutného receptu!

Keď som skúsila tento recept a ochutnala som knedlíky, bola som naozaj šokovaná! Boli jednoducho také jemné, ľahké a drobivé, že bolo ťažké to opísať slovami!

Vyčítala som tento recept na jednom kalendári približne pred 10 rokmi. Okamžite pritiahol môj záujem, pretože cesto by malo obsahovať kefír a kvasnice. Aký môže byť tento knedlík teda? Ale potom, čo som ho pripravila, všetky moje pochybnosti boli v nenávratne.

Takýto jemný, mäkký, ľahký a chutný knedlík som ešte predtým nikdy neochutnala. Všetci moji susedia a príbuzní ho teraz pripravujú na základe tohto receptu, lebo je taký chutný! Verte mi, nebudete sklamané. Odporúčam ho každému!

Potrebujeme:

 

  • Múka – 60 dkg
    • vajcia – 2 kusy
    • voda – pol pohára
    • kefír – pol pohára
    • cukor – dve polievkové lyžice
    • soľ – pol čajovej lyžičky
    • sušené droždie – dve čajové lyžičky

 

Pripravenie knedlíkového kefírskeho cesta od kroku po kroku.

 

  1. Rozmixujte vajcia a pridajte vodu a kefír.
  2. Vymiešajte múku s cukrom, pridajte droždie a soľ, a potom pridajte k zmesi kefír.
  3. Vypracujte ho spolu. Nechajte cesto stáť10 až 15 minút, až po tomto začnite z neho vytvárať knedle obvyklým spôsobom.
  4. Môžete ich naplniť kapustou, zemiakmi, tvarohom alebo dokonca aj rôznymi  bobuľami.

Takto pripravené knedlíky vás veľmi nasýtia. Vyskúšala som aj dusený knedlík  obvyklým spôsobom, voňajúci, v oboch prípadoch bol veľmi chutný! Prajem Vám dobrú chuť!

Back To Top