Mala som doma 4 kg jahôd, za krátky čas sa stal z nich zázrak vo fľaši! Takto pripravujem môj najchutnejší jahodový lekvár!

Ak chcete celý rok využívať jahody, najlepšie je z nich uvariť lekvár. Jahodový lekvár je ozajstný zázrak, osladí každý zákusok. Ak si to ešte doteraz neskúšal teraz je nato pravý čas.

Prísady:

  • 4 kg jahôd
  • 1 kg cukor
  • 1 mokka lyžička citrodeka
  • štipku beonzoátu sodného alebo inej konzervačnej látky

Príprava:

Jahody a trošku ich rozpučím, vo väčšom hrinci dám variť spolu s cukrom. Pridám citrodeko aby si jahody zachovali farbu a varím asi 20 minút. Pridám konzervant a už rozdelujem do fľiaš. Nakoniec ich zabalím do deky kým nevychladnú.

Recept od Erika Dako!


[instagram-feed followtext="PRIDAJTE SA NA NÁŠ INSTAGRAM"]