Smotanové šišky gréckých mníchov, ktoré chrání tajný recept!

Jedna tajná ingrediencia a a štipka lásky ich robí takými fantastickými! Radujte sa milé moje z ľahkého nadýchaného cesta a z vanilkovej vône! Môžeš ich jesť s lekvárom, medom, zahusteným mliekom alebo len tak samé. Rýchlé, chutné a lacné! Tajomstvo tohto cesta je v tom že pridáváme do nej vodku. Nebojte sa, alkohol sa pri vysokej teplote odparí a cesto zostane nadýchané a nespadne. Dajte pozor pri pečení, šišky sa veľmi rýchlo upečú, nebudete stíhať ich vyberať.

Prísady:

  • 2 vajíčka
  • 3-4 Pl cukru
  • štipka soli
  • 10 g van. cukru
  • ½  lyžičky sódy bikarbóny
  • 4 Pl kyslej smotany
  • 1 lyžička vodky
  • 2 poháre hladkej múky

Príprava:

  1. vyšľahaj vajíčka s cukrom, pridaj štipku soli, vanilkový cukor, smotanu a vodku. Múku a sódu bikarbónu preosej.
  2. Do vaječnej zmesy primiešaj preosiatu múku a vymies cesto, ak je potrebné ešte pridaj múku.
  3. Cesto vyváľkaj na hrúbku 0,5 cm a pomocou formičiek vypichuj šišky. Na horúcom olej ich opeč do zlatista.

Pred podávaním ich posyp práškovým cukrom. Ponúkni rodinu a s priateľmi sa podel o tento recept!


Prečítajte si aj

error: