8 fantastických receptov na krémy, ktoré sa hodia do každého zákusku!

Ak más rada domáce zákusky musíš poznať aspon 2-3 druhy plniek aby si nemusela napĺňať zákusky pudingom. V nasledujúcich riadkoch vám predstavíme 8 ľahko pripraviteľných a chutných krémov.

  1. Klasický varený krém

Prísady:

  • 500 ml mlieka
  • 200 g cukru
  • 1 čajová lyžička vanilky
  • 50 g hladkej múky
  • 4 žĺtky

Príprava:

  • Žĺtky vymiešame s cukrom, vanilkou a múkou.
  • Mlieko necháme zovrieť a primiešame žĺtkovú zmes.
  • Miešame kým nám nezhustne.
  1. Maslový krém

Prísady:

  • 200 g masla
  • 4 vajíčka
  • 1 hrnček cukru
  • 100 g práškového cukru
  • 1-2 kvapky vanilky

Príprava:

  • V hrnci z hrubším dnom zmiešame cukor s vajíčkami.
  • Začneme zohrievať a neustále miešame kým nezačne hustnúť.
  • Odstavíme a necháme vychladnúť.
  • V miske vymiešame maslo izbovej teploty s práškovým cukrom. Môžeš sa použiť mixer na stredne rýchlých otáčkách.
  • Nakoniec zmiešame žĺtkovú hmotu s maslom a pridáme vanilku. Odložíme do chladničky.

3. Vajíčkový, zahustený mliečný krém.

Prísady:

  • 200 g masla izbovej teploty
  • 100 g zahusteného mlieka
  • 2 žĺtky
  • vanilka

Príprava:

  • Maslo vymiešame so zahusteným mliekom a po jednom pridávame žĺtky.
  • Miešame pokial nedostaneme hustú hmotu. Podľa chuti pridávame vanilku.

4. Maslový krém so zahusteným mliekom

Prísady:

  • 1 plechovka zahusteného mlieka
  • 1 celé maslo

Príprava:

  • Vyšľaháme maslo so zahusteným mliekom s mixérom na stredne rýchlých otáčkách.
  • Hotový krém vložíme do chladničky.

5. Krupicový krém

Prísady:

  • 0,5 hrnčeka mlieka
  • 1 Pl krupice
  • 1 čajová lyžička cukru
  • ½ čajová lyžička masla
  • 1 žĺtok
  • 1 čajová lyžička vanilkového cukru

Príprava:

  • Mlieko uvaríme s vanilkovým cukrom.
  • Krupicu rozmiešame s trochou vody, pridáme k mlieku a varíme na miernom ohni kým nezačne vrieť.
  • Žĺtok vymiešame s cukrom a s maslom a po kúsku pridávame do krupicovej hmoty.

6. Mascarpone krém

Prísady:

  • 200 g kravského tvarohu
  • 200 ml 33% smotany

Príprava:

  • Tvarom pretlačíme cez sitko aspoň dvakrát.
  • Primiešame smotanu a dôkladne premiešame.
  • Mixerom miešame kým nedostaneme ľahký krém.

7. Varený vanilkový krém

Prísady:

  • 2 vajíčka
  • 2 hrnčeky cukru
  • 1 čaj. lyžička vanilky
  • 1,5 hrnčeka mlieka
  • 2 čaj. lyžičky roztopeného masla
  • 2 Pl hladkej múky

Príprava:

  • Múku premiešame s vajíčkami.
  • V druhej nádobe uvaríme mlieko s cukrom za neustálého miešania.
  • Pomaly prilievame mlieko s cukrom k múčnej zmesi. Na miernom varíme kým nezhustne a miešame neustále aby sa nám nespravili hrudky.
  • Po odstavení pridáme maslo a vanilku a postavíme do nádoby so studenou vodou.
  1. Krém ktorý je hotový za 5 minút

Prísady:

  • 250 g masla izbovej teploty
  • 200 g práškového cukru
  • 100 ml mlieka
  • 1 vanilkový cukor

Príprava:

  • Mlieko prevaríme a necháme vychladnúť.
  • Pridáme maslo, práškový cukor a van. Cukor.
  • Mixérom miešame kým nedostaneme hladký lesklý krém.

Prečítajte si aj

error: