Takto ošetruj a udržiavaj kožené veci! Toto je najjednoduchší spôsob, ktorý je účinný

Každý z nás používa kožené veci, či už je to sedačka, fotelka alebo oblečenie. Čo môžeme urobiť vtedy ak sa poškodia alebo vzniknú nejaké fľaky na nich? Niekoľko nápadov vám ukážeme, ktoré sa oplatí vyskúšať aby ste si vedeli obnoviť koženú sedačku.

Odstránenie žuvačky a zvyšky jedál

Deti jedia najradšej na sedačke, ale ak sa pri tom znečistí sedačka to je nepríjemné. Vlož zopár kociek ľadu do utierky a s tým poutieraj fľak alebo stopy po žuvačke. Neskúšaj žuvačku zoškrabať s nožom lebo poškodíš kožu alebo farbu. Čistenie s ľadom je šetrný spôsob čistenia.

Stopy po guličkovom pere

Pleťovou vodou poutieraj povrch, netlač ale radšej poutieraj viackrát.

Odstránenie škrabancov

Väčšinou sú škrabance a praskliny maličké a tie sa dajú ľahko odstrániť. Môžeš ich prekryť aj peknou prikrývkou ale ak by si to chcel radšej opraviť tak si zakúp farbu na kožený nábytok. Ak si vyberieš správný odtieň, dokážeš odstrániť všetky poškodenia.

Vysušená koža

Kožený nábytok aj oblečenie sa po čase vysušia. Môžeš tomu predísť ak ich pravidelne ošetríš tenkou vrstvou glicerínu. Najprv kožu vždy očisti a tak použi glicerín. Ak chceš obnoviť už vysušenú kožu, natri hrubšiu vrstvu glicerínu.

Ako udržiavať kožené veci

Koža si zachová svoj lesk ak mäkkú handru namočíš do vyšľahaných bielkov a s tým budeš natierať kožu.

Fľaky na koži najľahšie vyčistíš ak do mlieka nasypeš sódu bikarbónu a s tým pretrieš znečistený povrch.

Mokré kožené topánky a oblečenie sa nesmie sušiť pri radiatore, lebo stratia pružnosť. Ak koža stratí pružnosť, ošetri ricinovým olejom.

Back To Top