Už viem ako sa pripravujú chutné hranolky bez oleja! Môžete ich mať doma aj vy

Hranolky má každý rád, preto vám dnes ukážeme jednu výbornú variantu, k tejto variante nebudeš potrebovať ani olej. U nás mali veľký úspech, viac ich nepripravujeme v oleji.

Prísady:

  • 7 väčších zemiakov
  • 2 bielka z vajec
  • červená mletá paprika
  • mleté čierne korenie

Príprava:

Zemiaky očistíme a umyjeme, narežeme na tenké hranolčeky. Z bielkov si ušľaháme sneh a okoreníme. Nakrájané hranolky vložíme do misky a primiešame našľahané bielka, dobre premiešame bay sa pena dostala na každý kus. Hranolky vysypeme na plech vyloženým papierom a pečieme do zlatohneda pri teplote 200°C. Počas pečenia ich sem tam premiešame aby sa rovnomerne upiekli.

Back To Top