Tvarohovo – jahodová torta. Priprav si úžasnú dobrotu ak máš doma jahody a tvaroh!

Túto tortu som pripravila pre moju dcéru. Ak chceš výborný zákusok vyskúšaj tento recept. Chutí fantasticky a príprava je tiež jednoduchá.

Prísady:

Cesto

  • 4 ks vajec
  • 2 Pl cukru
  • 30 g kakaa bez cukru
  • 1 van. cukor
  • 4 Pl hladkej múky
  • 1 bal. prášku do pečiva

Tvarohový krém

  • 450 g kravského tvarohu
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • 80 g cukor
  • šťava z jedného citróna
  • kôra z jedného citróna

Na zdobenie

  • 400 g jahôd
  • 2 Pl jahodového lekváru

Príprava

Cesto

Z bielkov si vyšľaháme pevný sneh, žĺtky s cukrom vymiešame a postupne pridávame kakao, múku a prášok do pečiva. Na koniec pridáme pevný sneh z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy a pečieme pri teplote 180°C 20 minút. Keď si myslíme že už bude hotové, pre istotu  vykonáme skúšku ihlou a necháme vychladnúť.

Tvarohový krém

Tvaroh roztlačíme viličkou, pridáme citrónovú kôru a šťavu a vymiešame do hladka. Primiešame vyšľahanú šľahačku. (ak chcete mať viac ovocnú tortu môžete pridať aj do tvarohu kúsky jahôd)

Zdobenie poskladanie torty

Vychladnuté pláty natrieme lekvárom, len tenko aby torta nebola presladená. Jahody prekrojíme a poukladáme na lekvár. Na vrch jahôd natrieme tvarohový krém, robte to opatrne aby jahody ostali na mieste. Keď sme hotový dáme do chladničky, ak nechcete hneď podávať nechajte v chladničke na noc, aby sa spojili chute. Po stuhnutí ešte môžeme pridať aj na vrch nakrájané jahody, podľa chuti.

Do krému som pridal 2 sačky želatíny a jednu krabicu Hulali (sladká rastlinná šľahačka). Do cesta ešte 4 Pl oleja. Iba v tomto sa líši od pôvodného receptu.

Back To Top