Svokra odkladala paradajky takto. Tento rok vyskúšam aj ja tento spôsob. Ulož si aj ty tento recept

Paradajky sú hádam najzdravšie spomedzi letných zelenín. Našťastie ich môžeme konzumovať pomerne dlho priamo zo záhrady, ale keď nastane jesenný zber už len smutne spomíname na letné chute. Zasaďme čo najviac paradajok a odložme si ich na zimu.

Potrebujeme:

  • zhruba rovnaké, menšie paradajky
  • kôpor
  • 1 PL soli
  • 2 PL jablčného octu
  • 2 PL cukru

Príprava:

  1. Paradajky umyjeme, očistíme od suchej stonky tak aby sme paradajku neporušili, popicháme vidličkou 1-2 krát.
  1. Vrchnáky pohárov zalejme horúcou vodou.
  1. Naukladajme paradajky do pohárov, tesne vedľa seba.
  1. Paradajky zalejeme horúcou vodou, nechajme stáť 5-10 minút a vodu zlejme. Teraz nalejme nákev z vriacej vody, cukru, soli a jablčného octu.

5. Môžeme pridať aj cesnak, petržlenovú vňať alebo bobkový list. Uzavreté poháre obrátime hore dnom, zakryjeme dekou a takto ich necháme vychladnúť, na druhý deň ich môžeme pukladať do špajze.

Back To Top