Záhradkár sa s nami podelil o 9 cenných rád, ktoré vyvážite zlatom. Tieto nápady vám ušetria stovky eur

9 cenných tipov pre záhradkárov, super nápady ak túžiš po čarovnej záhradke.

Nie každý záhradník mení rád radikálne tvár svojej záhrady rok čo rok lebo je to náročné na prácu aj na čas. Dnes vám chceme ukázať také techniky, pomocou ktorých bude vaša záhrada živšia a krajšia.

  1. Oplatí sa sadiť do črepníkov

Umiestnime niekoľko umelých črepníkov do záhonov a do nich zasaďme sezónné rastliny. Keď niektorá rastlina už dokvitla alebo aj vyschla, ľahko vymeníme za takú, ktorá práve vtedy kvitne. Takto bude naša záhrada vždy rozkvitnutá a veľkolepá. Použiť môžeme aj veľké plechovky miesto črepníkov len ich treba vyvŕtať zospodu.

  1. Kvetinová záhrada v plastových bedničkách

Ak máme málo miesta v záhrade, kúpme si plastové bedničky, menšie alebo väčšie, podľa toho koľko miesta máte a do nich zasadte zeleninu alebo kvety. Tento spôsob môžeme použiť aj na balkónoch v panelákoch.

  1. Polievanie z množstvom živín

Nevylievajme vodu v ktorej sa varila zelenina, lebo obsahuje mnoho živín ktoré naša záhrada potrebuje na rast všetkých rastlín. Takúto vodu vždy nechajme vychladnúť až potom použijeme na polievanie. V tomto prípade varenú zeleninu okoreníme až po uvarení keď sme vybrali z vody. Môžeme zalievať s ňou kvety v črepníku aj v záhrade.

  1. Filter na kávu v črepníkoch

Ak dáme filter na spodok črepníka uľahčí vode dostať sa do pôdy, geniálny nápad pre kvety vonku aj dnuka.

  1. Polievanie inak

Tie rastliny ktoré majú korene hlboko v zemi dostávajú menej vlahy aj keď ich pravidelne polievame. Zoberme si väčšie umelé vedierko, urobme dierky na spodku a do tohto zasaďme rastliny. Môžeme si byť istý, že takto zasadená rastlina bude mať stále dostatok vody. Tento spôsob je pre cukety veľmi užitočný.

  1. Pestovanie priesad

Zasaďme si zvolenú rastlinu do črepníka a zakryme prerezanou PET fľašou. Je to jednoduché a efektívné riešenie ktoré podporí rast priesad.

  1. Malá záhradka z betonových tvárníc

Ak máme zopár betónových tvárníc, položme ich tak aby sme z nich vytvorili tvar malej záhradky. Naplňme zeminou stred aj otvory a sem zasaďme rastliny.

  1. Citrusovníky

Kôru pomaranča alebo grepu môžeme použiť ako mini črepník. Naplňme zeminou a zasaďme vybranú rastlinku do stredu. Takýto črepník nie je len dekoratívný ale aj  výživný pre rastlinu.

  1. Škrupiny z vajec sú živiny, nevyhadzujme

Rozdrvte škrupiny a zamiešajte do zeminy alebo pôdy, podporí rast rastlín.

Back To Top