Babské rady – Bez antibiotík. NAJVÄČŠÍ VÝBER domácich rád našich babičiek. Zabudnite na tabletky

Chren

Čerstvo nastrúhaný chren prečisťuje priedušky a zmierňuje ťažkosti pri upchávaní dutín. Čistí dýchací systém od hlienov, má antiseptické protizapálové účinky. Ten kto má rád neobyčajné chute a má na to aj príležitosť, môže vyskúšať aj japonské wasabi. Má zelenú farbu je veľmi podobné chrenu s ostrou chuťou, má ešte silnejšie účinky ako chren.

Zázvor

Zmierňuje kašel, bolesti hrdla a je schopný zničiť výrusy. V Číne a v Indii sa používa už stáročia na liečenie pri nachladnutí. Zázvorovy čaj s medom a s citrónom je v čase chrípky ako liek. Do vriacej vody dajme kus zázvoru a nechajme lúhovať. Scedíme a ochutíme medom a citrónom. Pime ho celý deň po dúškoch.

Pálivá paprika

Ostré pálivé koreniny pomáhajú najmä v prečisťovaní dutín a priedušiek. Pálivosť papriky má na svedomí kapsaicín ktorý napomáha odhlieneniu organizmu. Podobné účinky má aj čaj s korenia Cayenn, ktoré si vieme doma pripraviť: štvrť lyžičky korenia cayenn pridáme do vriacej vody, ochutíme zázvorom, citrónom a medom.

Cibuľa

Čistí priedušky a upchaté dutiny. V ľudovej medicíne je liekom na astmu. Lieči aj sekundárne bakteriálne infenkcie a poradí si aj so zápalom pľúc. Šťavu s cibule rozriedime s pomarančovým alebo s grepovým džúsom, takto nebudeme cítiť tú intenzívnú cibuľovú chuť.

Súvisiaci obrázok

Tip:

2-3 väčšie cibule dôkladne umyjeme, spolu so šupkou, nakrájame. Dáme variť do jedného litra vody, pár minút varíme, pridáme sušenú kamilku a lipový čaj pre chuť. 3 lyžice hnedého cukru skaramelizujeme a zalejeme z vývarom s cibule, pijeme ho osladený s medom.

Varené víno

Jeden z najlepších ľudových medicinských metód je popíjanie horúceho vareného vína. Víno môže byť biele alebo červené, pred varením je dobré ho zriediť vodou. Ochucujeme škoricou, klinčekami, medom alebo korením na na varené víno ktoré už dostať v obchodoch.

Mäsový vývar

Vývar ako aj ostatné horúce nápoje ktoré pijeme pri nachladnutí nám uľahčuje rozpúšťanie hlienov a nahrádza stratene tekutiny v tele, uľavý aj boľavé hrdlo. Domáca kuracia polievka bude ešte účinnejšia keď pridáte cayenn korenie, cesnak alebo curry korenie. Aj to je pravda že dobrá polievka zaberie vtedy najviac ak nám ju do postele prinesie milovaná osoba.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt мясной бульон

Cesnak

Má lokálny antibakteriálny účinok, povolý upchatý nos a zvýši sa chuť do jedla. Pri prechladnutí jedzme aspoň raz do týždňa čerstvý cesnak alebo alkoholové kvapky s cesnaku. Cesnak čistí priedušky, upchatý nos a zmieňuje bolesti hrdla. Tieto účinky a aj typickú vôňu má vďaka síre ktorú obsahuje.

Tip:

Kto nemá rád chuť cesnaku, môže ho opražiť na olivovom oleji, roztlačiť a natrieť na chlieb.

Cvikla

Z cvikly pripravený nápoj pomáha prekonať chrípku aj nachladnutie. Liečivé účinky má hlavne v surovom stave, vďaka vitamínom, minerálným látkám. Je bohatá na kiselinu listovú a vitáminov C a B. Je výborná na šaláty alebo odšťavená s pridaním mrkvovej alebo jablkovej šťavy.

Kyslá kapusta

Kapusta si zachová najviac vitamínu C v kyslom stave. Je to dôležité preto, lebo počas varenia sa väčšia časť vitamínu v jedlách zničí. Počas zimy nám kyslá kapusta nahrádza chýbajúci vitamín C a je pravdou že je najlacnejším spôsobom ako si nahradiť vitamín v tele počas zimných mesiacoch. 

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt кислая капуста

Citrusové plody

Citrusy sú vitamínové bomby a sú bohaté na protizápalové antioxidanty. Pri horúčkách a vracaní nahrádzajú v tele tekutiny a znižujú intenzitu príznakov. Ak si dáme každý deň v zimnom období pohár pomarančového alebo grepového džúsu, posilníme tak imunitu.

Dobre vedieť!

Grep obsahuje také látky ktoré môžu zmeniť účinky niektorých liekov, preto ak berieme lieky poraďme sa z lekárom.

Miesto antibiotík: medový cesnak

2 strúčiky cesnaku pretlačíme a zmiešame s 1 lyžičkou medu. Užívajme denne 4-5 krát pretožč toto je nejlepšie antibiotikum. Za 2-3 dni vyženie patogény z tela.

Podrobná liečba – posilnenie cievného a imunitného systému

Príprava:

  • 33 dkg pretlačeného cesnaku
  • 10 dní namáčame v 96% -nom alkohole (dostať v lekárni) v uzavretej vľaše.
  • Každý deň potrasieme aby sme aj takto stimulovali uvoľňovanie aktívných zložiek cesnaku.
  • Následne túto hustú hmotu precedíme cez čistú gázu do sklenej fľaše. Získaná tekutina je hustý, lepkavý cesnakový extrakt.
  • DÁVKOVANIE:
  • – Vždy pred jedlom rozmiešame v malom množstve mlieka, ovocnej šťavy alebo vody.

               Ráno                          Obed                                Večer

  1. deň     1kvapka                 2kvapky                              3kvapky
  2. deň     4kvapky                 5kvapiek                             6kvapiek
  3. deň     7kvap.                     8kvap.                                9kvap.
  4. deň     10kvap.                 11kvap.                               12kvap.
  5. deň     13kvap.                 14kvap.                              15kvap.    
  6. deň    15kvap.                 14kvap.                              13kvap.
  7. deň    12kvap.                 11Kvap.                              10Kvap.
  8. Deň    9kvap.                   8Kvap.                                7Kvap.
  9. Deň    6kvap.                   5Kvap.                                4Kvap.
  10. Deň     3kvap.                  2Kvap.                                1Kvap.

Od 11-tého dňa 3×25 kvapiek kým nedopijeme celú fľašku. Počas liečenia je nutné piť viac tekutín. Ďalších 7 rokov nieje potrebné opakovať túto kúru. Ak niekto dostal chuť vyskúšať ja mu to len doporučujem. Je celkom bez nejkého rizika a je to lacný liek.


Prečítajte si aj

error: