3 druhy nebezpečných škodcov ktoré zničia vašu záhradu. Takto sa ich zbavíš navždy

Ten kto má záhradu, veľmi dobre dobre vie akú spúšť vedia spôsobiť v záhradách škodcovia. Aj keď sme ochrancami prírody ale zeleninu a ovocie chceme zachrániť, musím proti nim zakročiť.

Slimáky bez ulity (slizáky)

Najviac uškodia šalátu a kapuste. Pohár piva nám môže proti nim pomôcť. Medzi zeleninu zakopme jeden plastový pohár tak aby vrch bol zarovno so zemou. Do polovice naplňme pivom, slimáky milujú pivo, nevedia mu odolať. Vlezú do piva ale von sa už nedostatnú, budú omámený od alkoholu nevedia vyôiezť.

Slimáky s ulitou

Majú radi chladné, tienisté miesta. Ľahko sa ich zbavíme keď im vytvoríme takéto miesto ďalej od našich rastlín, napríklad v starom vyschnutom pni. Môžeme naliať do neho aj ocot to ich priláka a tak ich ľahšie pozbierame.

Húsenica

Motýle sú užitočné pre opeľovanie kvetov ale húsenice vedia zničiť všetko, poškodzujú ako zeleninu tak aj ovocie. Zbavíme sa ich tak že tie ktoré už v záhrade máme pozbierame a zasadíme medzi zeleninu oregáno alebo tymián. Tieto aromatické rastliny nemajú húsenice radi.

Ucholak

Stačí ak v záhrade rozložíme navlhčený novinový papier. Majú radi vlhké miesta, na noc si budú hľadať útočisko a vlezú rovno do pasce. Ráno nám stačí noviny pozbierať a vložiť do sáčku, odtiaľ už neujdú.

Back To Top