Super účinná doma vyrobená pasca na osy a iný hmyz. ( ja ich držím takto ďalej od domu celé leto a jar)

Teplé počasie už máme na krku, čomu sa všetci veľmi tešíme ale s teplom prichádzajú aj nepríjemnosti v podobe drobného hmyzu, ktorí sa prebúdza zo zimného spánku. Muchy sú už tu a môžeme si byť istý že onedlho sa objavia aj komáre a osy.

Napriek tomu že sú malé, dokážu znepríjemniť život. Osy radi poletujú okolo nášho domu. Žiaľ nikdy nevieme dopredu čo spôsobý nejaký náhly náš pohyb v ich blízkosti.

Na vyriešenie tohoto problému sme vám priniesli jeden veľmi dobrý spôsob ako sa ich môžete zbaviť. Tento nápad je nie len lacný ale aj chráni prírodu, použijeme len reciklovaný materiál.

Pozrime sa čo budeme potrebovať

  • 1 alebo 2 ks 1,5 -2l PET fliaš (podľa toho koľko pascí potrebuješ)
  • ovocný lekvár
  • cukor
  • vlažnú vodu

Takto si to priprav:

Výroba je jednoduchá, nevyžaduje žiadnu zručnosť a za pár minút budeš hotový, takže nieje otázné či sa ti to oplatí robiť. Zober prázdnu fľašu a približne v ¾  v okolí hrdla ju prerež.

Na spodok fľaše daj za jednu lyžičku lekváru.

Teraz pridaj aj cukor.

To všetko zalej s 1,5-2 dl vlažnou vodou, aby sa cukor vedel rozpustiť.

Dôkladne pomiešaj a máš sladký sirup ktorý bude lákať osy.

Z odrezanej vrchnej časti fľaše odstráň uzáver a vlož do spodnej časti tak ako keby si vkladal lievik.  Vytvorili sme takú pascu pre osi kde ľahko vlezú ale von sa už nedostanú. Môžeš ju použiť doma, na záhrade, pri stanovačke alebo niekde vonku.

Video si môžeš pozrieť tu:

Back To Top